Brian Boyle.
Foto: Charles LeClaire-USA TODAY Sports
NHL

Brian Boyle avslutar NHL-karriären

ANNONS

Brian Boyle lägger skridskorna på hyllan. 
Efter 871 NHL-matcher får 38-åringen nu jobb som tv-expert.  

Efter att ha spelat i Pittsburgh Penguins förra säsongen så har Brian Boyle inte spelat någon ishockey utan varit klubblös i NHL. 

Nu meddelar då 38-åringen att hockeykarriären är över då han lägger skridskorna på hyllan. Hans nya jobb är att bli expert på NHL Network. 

– Jag ser fram emot att vara en del av NHL Network och att få involverad med hockeyn och NHL igen. Ingen vill sluta spela hockey men jag är väldigt taggad på att nu få prata om sporten jag älskar så mycket, säger Boyle till NHL:s hemsida.

Drabbades av leukemi

Brian Boyle draftades i förstarundan av Los Angeles Kings 2003 och spelade därefter flera år på college innan han tog steget till proffshockeyn. Han NHL-debuterade sedan för Los Angeles Kings 2007/08 men blev inte en etablerad NHL-spelare förrän som 25-åring i New York Rangers.

2017 drabbades Boyle av kronisk myeloisk leukemi men kunde ändå spela för New Jersey Devils under säsongen. Han vann sedan Bill Masterton Trophy, priset som delas ut till den spelare som under grundserien visat störst ihärdighet, sportsmannaanda och engagemang till sporten ishockey. Efter en 13 månaders lång kamp meddelade sedan Boyle att blodcancern gått in i remission och han var friskförklarad. 6 november 2018 gjorde sedan Brian Boyle ett hattrick, hans enda i NHL-karriären, under temakvällen “Hockey Fights Cancer”. 

Brian Boyle var mest känd för sin storlek och tuffa spel och under karriären gjorde han 252 poäng på 871 matcher där han spelade för Los Angeles Kings, New York Rangers, Tampa Bay Lightning, Toronto Maple Leafs, New Jersey Devils, Nashville Predators, Florida Panthers och Pittsburgh Penguins. Han spelade även VM för USA 2021 och var lagkapten när USA tog brons.


TV: Här gör McDavid sitt 60:e (!) mål för säsongen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL