Veeti Vainio riskerar avstängning.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Veeti Vainio anmäls till disciplinnämnden

ANNONS

Veeti Vainio fick matchstraff efter en tackling på Jimmie Jansson Lorek i gårdagens hockeyallsvenska kvartsfinal mellan Västerås och Björklöven. Nu riskerar den finske Björklöven-backen att straffas ytterligare.

Via sin hemsida meddelar Hockeyallsvenskan att Björklövens finske back Veeti Vainio anmälts till disciplinnämnden för en charging på Jimmie Jansson Lorek.

Det var med drygt fem minuter kvar av den första perioden i gårdagens kvartsfinal mellan Västerås och Björklöven som Umeåklubbens finske back klev upp i en närkamp mot Västerås nyckelback i samband med att denne dumpade ned pucken i motståndarzonen.

Andra anmälningen på sex veckor

Vainio fick ett matchstraff för charging i samband med tacklingen och nu kan alltså Björklöven-backen straffas ytterligare. Detta är andra gången inom loppet av sex veckor som Vainio anmäls till disciplinnämnden. I februari dömdes han till två matchers avstängning för en slewfoot på Gustaf Franzén i BIK Karlskoga.

Sedan tidigare har Björklöven poängkungen Nick Schilkey avstängd efter att han delat ut en slewfootSimon Robertsson. Schilkey spelade inte gårdagens match och kommer inte heller att vara tillgänglig för spel i morgondagens match i Västerås.

Björklöven vann gårdagens match med 2–1 och leder därmed kvartsfinalserien med 2–1 i matcher.


TV: Kan Linköping ta sig ifrån bottenträsket?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL