Viktor Östlund är målvakt i La Chaux-de-Fonds.
Foto: Imago
Europa

Svenskarna mästare i Schweiz – får kvala till högstaligan

ANNONS

Svenskarna Viktor Östlund och Sebastian Bengtsson är mästare i Schweiz. Under gårdagen vann La Chaux-de-Fonds finalserien mot Olten i den schweiziska andraligan – och får nu chansen att kvala till högstaligan.

La Chaux-de-Fonds och Olten var de två giganterna i den schweiziska andraligan den här säsongen, där de förstnämnda vann grundserien med tre poängs marginal till Olten som i sin tur hade 28 poängs marginal ned till trean.

Bägge lagen tog sig via segrar i kvartsfinalen och semifinalen vidare till finalen av den schweiziska andraligan, men där gav La Chaux-de-Fonds, med svenskarna Viktor Östlund och Sebastian Bengtsson i laget, inte tabelltvåan någon chans.

Storspelat i slutspelet

Under gårdagen fullbordade seriesegraren sin svepning av finalserien efter att man besegrat Olten med 2–0. Bengtsson, som öste in 41 poäng på 24 matcher i grundserien, kom inte till spel i matchen, medan Östlund räddade samtliga 33 skott han ställdes inför i den fjärde finalmatchen.

Den svenske målvakten står noterad för en räddningsprocent på 93,0 procent i slutspelet med tolv segrar på de 14 matcher han spelat.

Får kvala mot lag från högstaligan

Segern i finalserien innebär dock inte att La Chaux-de-Fonds är klara för avancemang till högstaligan. I stället väntar nu en avgörande kvalserie mot antingen Ajoie eller SCL Tigers (med David Rautio och Axel Holmström i laget) från högstaligan, två lag som just nu spelar en play out-serie mot varandra. Lagen möttes i går i en match som Ajoie vann med 2–1, vilket innebär att matchserien är kvitterad till 2–2 i matcher.

Kvalspelet mellan La Chaux-de-Fonds och förloraren i matchserien mellan Ajoie och SCL Tigers inleds på torsdag, nästa vecka.


TV: Klingberg om flytten till Minnesota

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL