Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Målfest mellan Washington och Columbus: "Roligt att vara en del av"

ANNONS

Det var svängdörrar i defensiv zon när Washington och Columbus möttes i natt. Efter ordinarie matchtid hade lagen gjort sex mål vardera, innan Jack Roslovic prickade in det avgörande målet för Blue Jackets i förlängningen.
– Det var en rolig match att vara en del av, säger Columbus assisterande tränare Pascal Vincent efter 7–6-segern.

Columbus Blue Jackets har varit ett av ligans sämsta offensiva lag den här säsongen och inför nattens möte med Washington Capitals i den amerikanska huvudstaden hade bara Chicago Blackhawks och Philadelphia Flyers gjort färre mål än Ohio-laget.

Då bjöd bottenlaget upp till målfest under sitt besök i huvustaden.

Det var svängdörrar i lagens defensiva zoner när Capitals och Blue Jackets stod för sex mål vardera under ordinarie matchtid, innan Jack Roslovic kunde skjuta bonuspoängen till Columbus med sitt 7–6 mål i förlängningen.

– Efter första perioden så tycker jag att vi gör en stabil match. Killarna kämpade och kämpade och det var en intressant match. Det var roligt att coacha och det var en rolig match att vara en del av, säger Blue Jackets assisterande tränare Pascal Vincent till NHL.com.

Två mål av Boqvist

Adam Boqvist stod för två mål i matchen för Blue Jackets, medan Emil Bemström noterades för ett mål och en assist i en match där bortalaget lyckades hämta upp underlägen från 0–3, 2–4, 3–5 och 5–6. 

– Varje gång vi gjorde mål så lyckades de komma tillbaka och göra ett till mål. Jag gillar hur vi fortsatte att gnugga och vi fick vår belöning, säger Blue Jackets-kaptenen Boone Jenner.

Ovetjkin slog Gretzky-rekord

I matchen noterades Aleksandr Ovetjkin för ett mål, vilket innebar att han för 13:e gången i sin NHL-karriär nådde 40 gjorde mål under en och samma säsong. Den noteringen är den högsta genom alla tider, då han passerar Wayne Gretzkys tidigare rekord på tolv säsonger.

– Det är ett rätt häftigt ögonblick. Det spelar ingen roll vilken typ av rekord det är – det är ändå ett rekord, säger Ovetjkin.

Washington Capitals – Columbus Blue Jackets 6–7 e. sd (3–1, 2–2, 1–3, 0–1)
Washington: Nick Jensen 2 (4), Aleksandr Ovetjkin (40), T.J. Oshie (19), Conor Sheary (13), Sonny Milano (11).
Columbus: Adam Boqvist 2 (5), Jack Roslovic 2 (9), Eric Robinson (9), Emil Bemström (6), Boone Jenner (24).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: