Lova Blom.
Foto: Ronnie Rönnkvist
Intervju

Lova Blom om sitt första VM: "Ställ den frågan om några veckor, då vet jag mer"

ANNONS

VM i Brampton, Kanada är endast två veckor bort. För hockeysverige.se berättar nu en av de många debutanterna, Lova Blom om sina förhoppningar inför mästerskapet. 
– Det tycker jag absolut är ett rimligt mål för den här turneringen, säger Blom. 

SOLNA (Hockeysverige.se)

Förbundskaptenen Ulf Lundberg har tagit ut en hel del debutanter i sin VM-trupp till Brampton, Kanada. En av dessa är en 19 åring uppväxt inte långt från Rosvalla i Nyköping, Lova Blom

– Det känns fantastiskt kul att komma med till VM, något jag drömt om och kämpat mot varje säsong. Otroligt kul och ärofyllt samtidigt som det ska bli intressant, berättar Lova Blom som också får frågan om vad hon tror Ulf Lundberg vill ha ut av henne i VM. 
– Oj.. (skratt). Jag vet inte riktigt, men vi har pratat mycket om min blick för spelet, att jag tagit kliv i både det defensiva och offensiva. Att jag tar med mig det och vad jag gjort under säsongen.

Ulf Lundberg sa under presskonferensen att nu orkar du… Har du byggt upp flåset eller vad tror du han menade?
– Det kanske jag har, men framför allt kanske det ser ut så. Jag känner själv att jag orkar mer nu, orkar vara mer med i både det defensiva och offensiva. Det kan vara det han tänkte på säger Lova Blom, men ett lätt skratt.

“Det kan vara en av nycklarna”

Vilka förväntningar och krav har du på din prestation i VM?
– Jag har som vanligt, precis som i allt jag gör, höga förväntningar. Jag går in med en bra känsla och försöker ta med mig mitt spel som jag haft under säsongen, men även landslagsturneringarna jag varit uttagen till. Klart att jag har höga förväntningar och hoppas att jag får ut mitt eget spel. 

Lova Blom. Foto: Ronnie Rönnkvist.

Vad är styrkan i den här gruppen som ni åker över med?
– Jag skulle säga viljan att hela tiden tävla. Det är en tuff konkurrens mellan alla spelare, målvakter, backar och forwards. Jag tycker att man ser en vilja och tävlingsinstinkt hela tiden. 
– Jag tror att det kan vara en av nycklarna då vi går in i den här turneringen, att vi aldrig nöjer oss utan vill mer hela tiden. 
– Vid sidan av är vi en jättebra grupp, absolut. Jag som är ung och kommit in i Damkronorna ganska nyligen känner att jag kommit in bra gruppen. Alla hänger med alla och jag tror att vi tar med oss den kemin även ut på isen.Lova Blom ser inte att det bara ska vara en eller ett par spelare som ska leda och driva det här laget under VM. 
– Jag tycker alla har ledarkunskaper i sig. Det är en bra blandning av erfarna äldre spelare och även yngre spelare. Alla kan bidra på sitt sätt då det kommer till att leda ett lag. 

"Ett rimligt mål för den här turneringen"

Om du ska plocka ut en eller ett par spelare som leder laget i omklädningsrummet, vem eller vilka blir det?
– Jag skulle i alla fall säga att Anna Kjellbin är en av dom. Hon har varit grymt bra senaste turneringarna, varit kapten, pratat, säger alltid vettiga och bra grejer som gör att man taggar igång eller går till sig själv och tänker efter. 

Vad upplever du som en realistisk målsättning för det här laget i VM?
– Jag tycker vi ska gå in med en bra känsla, men även tanke och mål att ta medalj. Det tycker jag absolut är ett rimligt mål för den här turneringen. 
– Jag tror vi kan ta oss långt med det här jag nämnde tidigare, att vi alltid tävlar och är en kämpa och vilja grupp.Hur ser du på målvaktsspelet nu då även Sara Grahn är med i VM-truppen?
– Det är en stark målvaktssida. Sara Grahn kommer in efter en väldigt bra säsong utefter vad jag har sett, men också med mycket erfarenhet. Det kommer bli en tuff konkurrens mellan dom också eftersom det är tre bra målvakter med. Jag är säker på att det kommer vara en nyckel för vårt spel och det kommer vara tryggt där bak. 

Vad vet du om Brampton?
– Absolut ingenting (skratt), tyvärr. Ställ den frågan om några veckor, då vet jag mer, avslutar Lova Blom.  

Lova Blom. Foto: Ronnie Rönnkvist.

TV: Analys av Christoffer Rifalks monsterräddning

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL