Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.

Adam Larsson matchhjälte för Seattle mot Dallas

Adam Larsson har slagit personligt poängrekord den här NHL-säsongen med Seattle Kraken. I natt utökade han sin målskörd till sex fullträffar efter att han avgjort matchen mot Dallas i förlängningen.
– Det var en bra lagseger, säger Larsson.

För första gången i NHL-karriären har Adam Larsson nått 30-poängsplatån under en och samma säsong. Detta efter att han i nattens möte med Dallas Stars prickade in det matchavgörande målet i förlängningen.

Målet kom efter att Dallas hade kvitterat matchen till 4–4 i ordinarie matchtids sista sekund, varpå övertidsspel krävdes. Där kunde Larsson skrinna sig fri med Jake Oettinger, lägga över pucken på sin backhand och trycka in segermålet för Kraken.

– Det var en bra lagseger. Det kändes som att vi trodde på det hela vägen. Vi fick ett bortdömt mål, men det blev aldrig någon panik. De kom tillbaka med typ 0,7 sekunder kvar att spela eller vad det var, vilket var tufft, men vi trodde på det hela vägen, säger Larsson.

Loggade mest istid

Den svenske backen noterades, förutom målet, för en assist i matchen och loggade mest istid av samtliga spelare i Kraken med sina 24 minuter och 27 sekunder.

Alexander Wennberg stod för en assist i matchen för Seattle, medan Jesper Frödén lämnade isen poänglös. Även Fredrik Olofsson, som spelade drygt sju minuter för Dallas i förlustmatchen, lämnade matchen utan att skriva in sig i poängprotokollet.

Dallas Stars – Seattle Kraken 4–5 (1–2, 0–1, 3–1, 0–1)
Dallas: Miro Heiskanen (11), Wyatt Johnston (21), Joe Pavelski (20), Jamie Benn (30).
Seattle: Brandon Tanev (14), Daniel Sprong (17), Jared McCann (34), Brandon Tanev (15), Adam Larsson (6).

***

Linus Ullmark klev fram med en storartad insats mellan stolparna när Boston Bruins lyckades besegra Ottawa Senators med 2–1 i natt. Den svenske stjärnmålvakten räddade 40 av 41 skott i matchen när Bruins tog sin fjärde raka seger.

Hampus Lindholm producerade  två passningspoäng i segern och har nu noterats för åtta multipoängmatcher för Boston denna säsong.

Boston Bruins – Ottawa Senators 2–1 (2–1, 0–0, 0–0)
Boston: David Krejci (15), Jake DeBrusk (23).
Ottawa: Dylan Gambrell (2).

***

Calgarys svenska stjärnor klev fram i nattens bortamatch mot Anaheim när Flames besegrade Ducks med klara 5–1. Rasmus Andersson och Elias Lindholm sköt varsitt mål i segern, medan Mikael Backlund fanns med i förarbetet till både Andersson och Lindholms mål. Hans två passningspoäng innebär att han nu gjort 300 assist i NHL-karriären.

Lindholm har nu gjort 21 mål och totalt 61 poäng på 70 matcher den här säsongen, medan Andersson producerat 48 poäng (11+37) på 69 matcher. Mikael Backlund, å sin sida, har skrapat ihop 49 poäng (17+32) på 72 matcher.

Anaheim Ducks – Calgary Flames 1–5 (0–2, 1–1, 0–2)
Anaheim: Frank Vatrano (17).
Calgary: Nick Ritchie (12), Troy Stecher (1), Rasmus Andersson (11), Elias Lindholm (21), Andrew Mangiapane (14).

***

Luke Evangelista blev den andra rookiespelaren i Nashville Predators historia att lyckas göra fyra poäng i en och samma match när han i natt stod för två mål och två assist i Nashvilles 7–3-seger över Buffalo. Noterbart är att Evangelista gjorde samtliga fyra poäng inom loppet av elva minuter och 42 sekunder i den andra perioden.

Den 21-årige kanadensaren, som draftades i andrarundan 2020, har nu producerat nio poäng (5+4) på elva matcher i NHL den här säsongen.

Buffalo Sabres – Nashville Predators 3–7 (0–2, 2–4, 1–1)
Buffalo: Dylan Cozens (27), Tage Thompson (43), Jeff Skinner (30).
Nashville: Matt Duchene 2 (21), Luke Evangelista 2 (5), Phil Tomasino (4), Tommy Novak (14), Ryan McDonagh (2).