AIK förlorade mot Modo Hockey
Foto: Bildbyrån
Matchrapport

Modo Hockey tog ny seger i serien mot AIK

ANNONS

Med 4-3 (2-2, 1-0, 1-1) på bortaplan har Modo Hockey tagit greppet mot AIK i HockeyAllsvenskans kvartsfinal. Därmed leder Modo Hockey matchserien med 2-1.

Modo Hockey började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 2.21 slog Theo Jacobsson till på pass av Oscar Pettersson och Helmer Styf.

Därefter svängde matchen fram och tillbaka flera gånger. AIK kvitterade till 1-1 efter 11.49, när Zion Nybeck fick träff assisterad av Erik Flood och Daniel Muzito-Bagenda.

Modo Hockey tog ledningen på nytt efter 17.41, när Mikkel Aagaard hittade rätt framspelad av Erik Karlsson.

AIK kvitterade återigen, då till 2-2 efter 18.41, när Albert Lyckåsen slog till framspelad av Daniel Muzito-Bagenda och Zion Nybeck.

I den andra perioden klev sedan MoDo ifrån och nätade genom Adam Pettersson, på pass av Marcus Vela och Riley Woods. Det gav en ledning som denna gång inte kvitterades. Man gjorde även 2-4 genom David Bernhardt efter 12.01 i tredje perioden och tog ett rejält grepp om matchen.

Eric Norin reducerade för AIK med bara två minuter kvar att spela och gav matchen liv igen i avslutningen, men det var för sent. 

AIK:s Daniel Muzito-Bagenda hade tre assists.

De båda lagen möts igen torsdag 23 mars 19.00, på Hovet.


TV: Kan Linköping ta sig ifrån bottenträsket?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL