SM-SLUTSPELET 2023
Foto: Bildbyrån
SM-slutspelet 2023

Hardegårds förklaring till fina formen mot Timrå: "Extra speciellt"

ANNONS

Förra säsongen gjorde han inte ett enda mål. Nu har Örebros Marcus Hardegård hittat nät för andra matchen i rad - mot sin tidigare klubb, Timrå. 
– Jag fick till någon ruggig turlig träff, säger Hardegård till C More. 

Under sex säsonger representerade han Timrå. År där han tog sig upp hela vägen från J18 till A-laget och till slut spel i SHL. Nu gör Marcus Hardegård sin andra säsong för Örebro och ställs mot den tidigare klubben i ett hett kvartsfinalmöte i SM-slutspelet. Ett möte där han visat sig vara rejält farlig. 

När den 26-årige backen från Älvsbyn skickade in ett stenhårt skott till 3–1 i kvällens tredje möte var det hans andra i matchserien och hans fjärde mot laget under säsongen. 

För en back som vanligtvis inte gör särskilt många mål är det ganska anmärkningsvärt, men när han fick förklara varför i C More kom han inte riktigt fram till varför det var så. 
– Jag fick till någon ruggig turlig träff. Jag har ingen aning om jag ska vara ärlig. Ibland så är marginalerna med en när man skjuter. Det är klart att det blir lite extra fjärilar i magen, lite extra speciellt. Det är bara roligt, säger Marcus Hardegård.

Under sin första säsong i Örebro hittade inte Hardegård nätet vid ett enda tillfälle, varken i sina 50 grundseriematcher, eller i sina åtta i slutspelet. Men i år har den ovana målskytten fått ett oväntat lyft och stod på nio efter grundserien. Nu har han två på tre mot Timrå i kvartsfinalmötet.  

Elmeri Eronen nätade två gånger om och tog mötet vidare till övertid. Väl där spelade man lite mer än en extra period innan ett avgörande kom från Jonathan Dahléns klubba kom. 

Timrå vann med 4–3, var inblandad i alla mål och reducerade matchserien till 1–2.  


TV: Studio Oddset Hockey med fokus på SM-kvartsfinalerna

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL