Maria Rooth och Jenni Hiirikoski.
Foto: Bildbyrån
SDHL 1

Maria Rooth: "Jag tycker att det är åt skandalhållet"

ANNONS

Riktigt otäcka scener utspelade sig i gårdagens finalmatch mellan Luleå/MSSK och Brynäs när Jenni Hiirikoski fick en skridskoskena på halsen. Det dröjde närmare 30 minuter innan Luleåstjärnan kunde föras iväg med ambulans.
– Jag tycker att det är åt skandalhållet, säger SVT:s expert Maria Rooth till SVT.

Det var i slutskedet av gårdagens möte mellan Luleå/MSSK och Brynäs som den otäcka olyckan inträffade. I samband med att Jenni Hiirikoski kastade sig för att avvärja ett friläge fick Luleåstjärnan motståndarens skridskoskena över halsen.

 – Otroligt läskigt. Det går inte riktigt att beskriva de känslorna som går i en. Det jag uppfattade att det var riktigt, riktigt allvarligt direkt. Man hamnar lite i chock nästan, säger SVT:s expert Maria Rooth till SVT.

“Tycker att det är åt skandalhållet”

Hiirikoski fick vård på isen, men det dröjde

närmare 30 minuter innan en ambulans kunde ta sig till arenan för att ta Hiirikoski vidare till sjukhus. Detta då SDHL inte har något kvar att ha ambulans på arenan i samband med ligans matcher.

– Jag tycker att det är åt skandalhållet. Jag frågade runt lite och på SHL-matcher finns det alltid en ambulans. SDHL har inte det, men nu är det finalserie. De har faktiskt sällan en läkare på plats. Jag blir lite bestört, faktiskt. Sånt här kan hända, det vet vi, säger Rooth.

Hiirikoski: “Väldigt läskig händelse”

Under söndagskvällen lät Luleå meddela att allt gått bra för Hiirikoski. Via ett Instagram-inlägg skrev stjärnbacken att hon fått lämna sjukhuset.

“I dag var jag med om en väldigt läskig händelse på isen. Men efter att ha opererats på sjukhus mår jag bra och har redan kunnat åka hem. Jag skulle vilja tacka alla som var med och hjälpte mig, både på isen och på sjukhuset. Jag är extremt tacksam för allting ni gjorde för mig”, skriver hon på Instagram.

Luleå/MSSK vann gårdagens match med 5–3 och leder nu finalserien med 2–0 i matcher. Match tre i finalserien spelas i kväll, där Luleå/MSSK har chansen att säkra klubbens femte raka SM-guld.


TV: "Hoppas Joel får ett bra avslut"

Den här artikeln handlar om: