Väsby vann mot Halmstad

Ny seger mot Halmstad ger Väsby chans att avgöra

Väsby har gett sig själv ett riktigt bra läge i matchserien mot Halmstad i HockeyEttan Semifinal, efter vinst på hemmaplan med 4-3 (1-2, 0-0, 2-1, 1-0) efter förlängning. Därmed leder Väsby matchserien med 2-0 och behöver bara en seger till för att avgöra matchserien.

– 0-2 efter tre minuter och vi reder ut det. 56 minuter utvisningar och vi reder ut det också. Stark lag insats, vi visar bra karaktär och tar andra vinsten i slutspelsserien, kommenterade Väsbys tränare Jussi Salo.

Christian Hägg slog till 7.07 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

Halmstad startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Albin Blomberg och Tom Johansson innan Väsby svarade och gjorde 2-1 genom Dick Axelsson.

Andra perioden blev mållös. 7.14 in i tredje perioden nätade Väsbys Nicklas Nousiainen på pass av Carl Wassenius och Tobias Liljendahl och kvitterade för Väsby.

Efter 9.48 slog Filip Rydström till framspelad av Carl Wassenius och Dick Axelsson och gav Väsby ledningen.

12.54 in i perioden slog Robin Dahse till framspelad av Lukas Sjöblom och Viktor Bernhardtz och kvitterade för Halmstad.

I förlängningen tog det 7.07 innan Väsby avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Christian Hägg, framspelad av Lucas Thorstensson.

De båda lagen möts igen onsdag 22 mars 19.00, i Halmstad Arena.