Robin Press.
Foto: Skärmdump/Youtube
KHL

Uppgifter: Robin Press lämnar Severstal – jagas av KHL-konkurrenter

ANNONS

Robin Press blir inte kvar i KHL-klubben Severstal Tjerepovets nästa säsong, rapporterar ryska Sport-Express. Den svenske backen kan emellertid bli kvar i Ryssland – då fyra konkurrenter visat intresse för 28-åringen.

Sedan 2021 tillhör Robin Press den ryska KHL-klubben Severstal Tjerepovets och den här säsongen producerade den svenske backen 42 poäng (11+31) på 64 matcher i KHL och blev därmed poängbäste svensk i ligan.

Nu uppger ryska Sport-Express att Press inte kommer att bli kvar i Severstal efter att kontraktet löper ut till våren. Intresset för svensken finns dock kvar bland de ryska klubbarna, där fyra klubbar med större ekonomiska muskler ska ha visat aktivt intresse för den svenske backen, enligt den ryska sajten.

Valde att stanna i Ryssland

I somras blev Robin Press den första svenske spelaren att förlänga sitt kontrakt med en KHL-klubb sedan den ryska invasionen av Ukraina. Den svenske backens beslut att skriva ett nytt kontrakt med en rysk klubb väckte förvåning inom Svenska Ishockeyförbundet och beslutet innebar att han stängdes av från landslagsspel.

– Vi har inte varit i kontakt med honom (Press) eller någon agent och jag kan inte svara för hur hans eller deras tankar har gått. Det känns märkligt just med tanke på att vi lägger ned så mycket tid och har en dialog med juristerna på IIHF (Internationella ishockeyförbundet), spelarna själva och deras agenter för att få våra svenska spelare att ta sig därifrån, sade förbundets generalsekreterare Johan Stark till TT i juni.

Lönen: 30 miljoner rubel

Enligt Sport-Express tjänade Robin Press 30 miljoner rubel den här säsongen, vilket motsvarar 2,72 miljoner kronor i dagens valutakurs.

I en intervju med RB Sport förklarade svensken i höstas sitt kontroversiella beslut att stanna i Ryssland.

– Jag gillade att spela i KHL förra säsongen och jag tänkte att spel i den här ligan är en bra möjlighet för mig. Jag trivs väldigt bra i Severstal. Det var därför jag bestämde mig för att stanna här och spela, sade Press i september.


TV: Rätt eller fel att sparka Mikko Manner?

Den här artikeln handlar om: