HockeyAllsvenskan

Karlskogas mardröm - Henrik Larsson utgick blodig

Karlskoga fick en tung start på kvartsfinalen mot Djurgården.
Efter första perioden hade man ett underläge och även tappat sin poängkung, Henrik Larsson.
– Vi får hoppas att han mår bra och att han kommer tillbaka inom kort, säger C Mores expert Mikael “Daggen” Eriksson i sändningen.

Karlskoga fick ett lite oväntat motstånd i kvartsfinalen. Mora valde istället Södertälje och Bofors-laget fick istället inleda kvartsfinalspelet i Stockholm, mot Djurgården ikväll.
– Det får vi se som jättepositivt. De tycker väl att vi är ganska obehagliga att möta, sade tränaren Karl Helmersson till C More.

Men när mötet väl var igång på Hovet blev det en mardrömsstart för gästerna. När första perioden skulle summeras hade Stockholmarna tagit ledningen med 1–0 och Karlskoga hade även tappat en av sina viktigaste spelare.

Den delade poängkungen i laget, Henrik Larsson hade nämligen fått en smäll upp mot ögat/ögonbrynet och lämnat isen med blod forsandes ner för ansiktet.

“Jäkligt jobbigt för Karlskoga”

I C Mores sändningen bekräftades det sedan även att han inte skulle återvända under kvällens match.
– Tråkigt för Henrik Larsson och jäkligt jobbigt för Karlskoga som behöver honom. Vi får hoppas att han mår bra och att han kommer tillbaka inom kort, säger experten Mikael “Daggen” Eriksson.

Under grundserien stod Larsson för totalt 41 poäng (7+34) i 49 matcher och var därmed i delad poängliga ledning i laget (med David Lilja).

Just Lilja kvitterade matchen tidigt i den andra perioden innan Djurgården återtog ledningen genom Marcus Krüger. Ett mål som precis som Djurgårdens första krävde lång videogranskning innan det godkändes.

TV: Studio Oddset Hockey med fokus på SM-kvartsfinalerna