TV: Jonas Johansson tog sin första seger – på 470 dagar

Senast Jonas Johansson stod en NHL-match och vann var 2 december 2021. I natt var det dags igen. Svensken gjorde 32 räddningar i Colorados 5-4-seger över Ottawa.
– Jag tycker att han var riktigt bra, säger Avalanches huvudtränare Jared Bednar.

Jonas Johansson har haft en tuff säsong där han varit djup kritiserad och blivit skickad mellan AHL och NHL stup i kvarten.

I natt fick han dock göra sin första start i NHL på drygt ett år. Då blev det också en seger. Senast svensken startade och vann en NHL-match var 2 december 2021, 470 dagar sedan.

I matchen mot Ottawa stoppade 27-åringen 32 skott när Colorado vann med 5-4.

– Johansson var bra från början. Han såg skarp ut. Han gjorde några viktiga räddningar och fick det att se enkelt ut, säger Jared Bednar till NHL.com.

Colorado stack ifrån tidigt och redan efter fem minuter hade Cale Makar och Valerij Nitjusjkin sett till att de ledde med 2-0. I den andra perioden gjorde de ännu ett ryck och gick ifrån till 5-2, efter ett udda mål av Lars Eller.

“Han är en smart spelare”

Alla trodde det var avblåst, förutom dansken. Han hittade en lös puck framför målet och slog in den framför ett förvånat Ottawa.

– Det kom ingen signal och jag tror alla slutade spela ett tag. Alla utom Lars… Han är en smart spelare. Han hörde ingen signal och stannade kvar där i en halvsekund.

Lars Ellers 5-2-mål blev också avgörande då Senators kom med en forcering och fick in två puckar till bakom Jonas Johansson. Närmare än så kom man dock aldrig utan matchen slutade 5-4.