SM-SLUTSPELET 2023
Lucas Forsell blev hjälte.
Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån
SM-slutspelet 2023

Lucas Forsell hjälte och tvåmålsskytt för Färjestad i första kvartsfinalen

ANNONS

Lucas Forsell var glödhet i slutet av grundserien. 
Formen har hängt med till slutspelet då succéjunioren sköt två mål när Färjestad vann med 3-2 mot Frölunda i första kvartsfinalen. 
– Jag var effektiv i dag, vad hade jag två skott och gjorde två mål, säger Forsell till C More. 

Under fredagskvällen klev Färjestad och Frölunda in i SM-slutspelet då rivalerna skulle ställas mot varandra i en het kvartsfinalserie. 

Det blev då hemmalaget Färjestad som inledde slutspelet på bästa sätt genom att vinna den första matchen med 3-2. 

FBK chockade Frölunda precis i matchens första minuter. 1-0 kom nämligen redan efter mindre än tre minuters spel. Max Lindroth skickade ner pucken mot Frölundamålvakten Frederik Dichow (som fick hoppa in i kassen efter att stjärnmålvakten Lars Johansson blivit sjuk). Dichow kunde dock inte kontrollera pucken utan släppte en retur som studsade rakt ut till juniorforwarden Lucas Forsell

19-åringen gjorde då inga misstag utan stänkte in 1-0-målet.  

Joel Lundqvist kvitterade dock till 1-1 i powerplay under slutet av den första perioden för att se till att det var likaläge. 

– Jag har försökt hålla i formen från grundserien. Max lägger ner en dump eller ett skott som målvakten nog vill ha tillbaka. Jag försöker ta mig mot mål och så hittar jag luckan. Det var kul att göra mål, säger Forsell och menar att det är kul med slutspelshockey: 
– Fartfyllt, lite grinigt och det går snabbt. Det var en rolig första period och vi spelar helt okej. 

Forsell bakom alla mål: “Effektiv”

I den andra perioden var dock Frölunda det bättre laget och tog också ledningen efter att norrmannen Mats Rosseli Olsen satte dit 1-2. 

Frölundas stjärnback Andreas Borgman fick sedan matchstraff efter en knätacklingVictor Ejdsell och i det efterföljande powerplay-spelet kvitterade Joakim Nygård till 2-2.

Det var alltså helt jämnt efter 40 spelade minuter. 

Färjestad fick sedan en hjälte som klev fram och satte det avgörande 3-2-målet. Och vem var det annars om inte Lucas Forsell. Succéjunioren avslutade grundserien starkt med 6+1 på de tio sista matcherna och han fortsatte i kväll.

Forsell gjorde nämligen 2+1 och låg bakom alla målen när Färjestad vann den första kvarten. 

– Jag var effektiv i dag, vad hade jag två skott och gjorde två mål. Publiken bär oss fram. Vi krigar, det är dåligt hockeyspel och då är det laget med mest hjärta som kommer vinna serien. Vi har mängder med hjärta.

“Hade inte drömt om det här”

Lucas Forsell var tidigare utlånad till BIK Karlskoga i HockeyAllsvenskan under säsongen men har nu kommit in till Färjestad och går succé. 

– Jag vet inte vad som hänt. Där lärde jag mig spela seniorhockey på riktigt och fick spela många minuter. Jag är tacksam för den tiden. Jag hade inte drömt om det här utan då drömde jag om att avgöra en kvartsfinal för Karlskoga i HockeyAllsvenskan, säger Forsell. 

Färjestad vinner alltså den första kvartsfinalmatchen och leder nu med 1-0 i matcher innan serien vänder ner till Göteborg för den andra bataljen på söndag. 

Färjestad – Frölunda 3–2 (1-1,1-1,1-0) 

Färjestad: Lucas Forsell 2, Joakim Nygård. 
Frölunda: Joel Lundqvist, Mats Rosseli Olsen. 

Färjestad leder serien med 1-0 i matcher.


TV: Här gör William Eklund sitt första NHL-mål

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL