Nanna Holm Glaas och Julius Bergkvist ska leda Rögles damsatsning.
Foto: Ronnie Rönnkvist
Långläsning

Rögles nya damsatsning: "Målet är att kvala till SDHL inom två år"

ANNONS

Från och med nästa säsong kommer även Rögle att ha ett damlag. 
Hockeysverige.se har då träffat tränaren Julius Bergkvist och sportchefen Nanna Holm Glaas för att berätta om satsningen. 
– Rögles satsning är väldigt unik på så sätt att den är genuin från alla, säger Holm Glaas. 

STOCKHOLM (Hockeysverige.se)

Rögle har valt att göra en tuff både kort och långsiktig satsning på damhockeyn. Från och med nästa säsong kommer laget spela i NDHL med sikte på kval till SDHL inom två säsonger. Hockeysverige.se stämde träff med lagets tränare, Julius Bergkvist, men även sportchefen Nanna Holm Glaas för att lyssna närmare kring den här satsningen. 

Bergkvist, hockey och Ängelholm förknippas såklart med OS- och VM-guldmedaljören, Jonas Bergqvist, men också Stefan Bergkvist som coachat bland annat Juniorlandslag i Sverige, men även danska landslaget under många år.  
– I och med den uppväxt jag haft har det alltid varit mycket hockey och även kring julborden hemma har det såklart blivit en del hockey, men vi diskuterar annat också. Bland annat har jag fått med mig massor av kunskap, arbetssätt och erfarenheter hur man är som ledare, från mamma och pappa mot aktiva även från Jonas som varit ledare i olika positioner inom näringslivet. Däremot är alla i familjen från pappas till mammas sida intresserade av hockey. 

Pappa är Stefan Bergkvist medan mamma är en av Sveriges främsta konståkerskor genom alla tider, Lotta Falkenbäck
– Mamma gillar både hockey och konståkning. Min morbror (Claes Falkenbäck) har också spelat hockey. Han var målvakt i bland annat Rögle.

Varför valde du att satsa på hockeyn och inte konståkningen?
– Det valet gjorde jag ganska tidigt, då jag var liten. Jag ville inte åka konståkning och fastnade i stället för hockeyn. 
– Jag tyckte det var jättekul att spela hockey, men jag har åkt lite konståkning också och tagit hjälp av den skridskoåkningen, tekniken där. Jag följde med mamma på konståkningens sommarträning. Där var det mycket koordination, smidighet och sådant som jag kunde ta med mig in i hockeyn. 

När kom du i kontakt med damhockeyn första gången?
– Egentligen då jag började jobba i Rögle 2021. Rögle har gjort en satsning under flera år och var då inne i en femårsplan med fokus på rekrytering och utveckling i ungdomsverksamheten. Där kom jag i kontakt med damhockeyn och hur dom ville bygga upp det för att få in kvalité på tjejer. 
– Sedan jobbade jag som administratör där, så det kanske inte direkt in i verksamheten. När den här säsongen kom behövde Rögle en tränare till äldsta flickgruppen. Jag fick frågan och tyckte att det lät väldigt intressant att få vara en del av det och föra mina kunskaper vidare och bidra till damhockeyn. 

Julius Bergkvist ska leda Rögles damer. Foto: Ronnie Rönnkvist

När du själv var aktiv spelare, hur tänkte du då kring förutsättningarna för tjejer som spelar hockey?
– När jag gick på hockeygymnasiet i Leksand tränade vi tillsammans med många av Leksandstjejerna. Bland andra Cecilia Östberg och Klara Myrén. Jag såg det inte som någon konstighet att dom var med och körde med oss. 
– Det här var runt 2008 och det var inte så mycket fokus på damhockeyn i Leksand då. 

Vad fick dig att tacka ja till det här tränaruppdraget?
– Jag hade spelat ganska länge och är tränare för min sons lag i Helsingborg, men kände att det skulle vara en bra utmaning och start på tränarkarriären.
– Jag såg visionen Rögle har, hur klubben vill bygga damhockeyn framåt. Det ville jag vara med på och en del i. Jag såg att det fanns mycket talanger att utveckla. Vi är bara i starten av den processen och jag ville vara med från början.

Vad var utmaningen senaste säsongen?
– Vi har att tjejerna får träna med både mixade och tjejlag. Många av tjejerna valde oftast att träna med det mixade laget. Jag såg då att vi i den organisationen ska bygga en kvalité och seriös verksamhet även för flickverksamheten så vi kan bygga ett lag. Att få in tjejerna i flickverksamheten samtidigt som dom tränar med mixade lag. 
– Det är ändå dom här tjejerna som ska försörja vårt damlag. Har dom inte tränat tillsammans innan… Spelarna måste få den här samhörigheten.

“Det finns en bra ekonomisk uppbackning”

Nanna Holm Glaas har under många år jobbat som målvaktstränare i bland annat Linköping och videocoach för Damkronorna. I augusti 2022 började hon jobba med damhockeyn i Rögle. Hon kan också jämföra nu med då inom damhockeyn och satsningen, vilket skiljer sig en hel del mot då hon själv vaktade kassen i AIK, men även spelade med andra klubbar.
– Rögles satsning är väldigt unik på så sätt att den är genuin från alla. Oavsett om man håller på med herrar, ungdomshockey eller jobbar på kansliet, alla är väldigt engagerade och intresserade, berättar Holm Glaas. 

Var det inte samma satsning i AIK då du spelade där?
– Jag har både spelat och jobbat i AIK. Det var mycket AIK-hjärta i spelarna och ledarna som varit i klubben länge. Sådant fanns det. 
– Förutsättningarna från klubbens sida var inte alls detsamma som jag jobbar med nu. Det var väldigt många år sedan jag var i AIK, så hur det ser ut idag kan jag inte uttala mig om. 

Hur upplever du som sportchef uppbackningen från klubben i den här satsningen?
– Det finns en bra ekonomisk uppbackning, vilket vi naturligtvis vi behöver ha. Just nu håller v på att bygga om omklädningsrummet i Catena. Bara det är en investering. 
– Alla kan säga ”Här har ni en klump pengar. Gör någonting bra utav det.” Men här finns det ett genuint intresse där man undrar hur det går med rekryteringarna och vill gärna veta hur det går med tjejerna vi pratar om ”Hur gör vi det bäst för tjejerna då dom kommer hit? Hur kan vi hjälpa till?”

Nanna Holm Glaas har bland annat jobbat för Damkronorna innan hon fick jobbet som sportchef för Rögle. 
Foto: Ronnie Rönnkvist

Julius Bergkvist:
– Det är väldigt lätt att rekrytera en tränare och en sportchef. ”Nu får ni bedriva dam verksamheten”. I Rögle är alla med och hjälper till. Fullt engagemang. 

Just nu har Rögle officiellt sex spelare i sin trupp och det är en bit kvar till man har fyra femmor. 
– Det är en lite annorlunda process jämfört med herrhockeyn eftersom det inte finns så många agenter inom damhockeyn. Då blir det mer personlig kontakt med tjejerna. I och för sig är det roligare att prata med individerna själva, säger Nanna Holm Glaas med ett leende och fortsätter:
– Spelarna kommer såklart inte spela på heltid. Då blir det också mycket annat som kommer in. Vad ska dom jobba med? Hur ser situationen ut? Ska sambon flytta med? Ska Sambon ha jobb?
– Det är en väldigt lång process att få in en spelare. Vi vill kunna erbjuda bra lösningar för tjejerna eftersom det kanske handlar om hela deras liv och inte bara att komma hit för att spela hockey. Spelarna måste också få ihop sin vardag på ett bra sätt. Vi vill inte heller att tjejerna ska behöva jobba heltid för att få ihop sitt liv. 
– Våra seniorspelare ska känna att dom kan komma på träningarna halv fem då gymnasietjejerna slutat skolan och inte behöver träna mitt i natten för att få ihop sitt heltidsjobb. 

Från vart rekryterar ni era nya spelare?
– Det handlar om att ha en personlig kontakt med spelarna, utnyttja vårt nätverk…

Är det mestadels i Skåne ni letar nya spelare?
– Vi började närområdet. Rögle, Jonstorp, Åstorp… Spelare som är fostrade där. Det finns inte jättemånga spelare i närområdet, men jag tror vi har lyckats kontakta alla som är från det området. Sedan har vi jobbat oss ut i Sverige och Danmark är såklart väldigt nära. 

“Ska vi spela i SDHL inom två år så måste våra tjejer vara SDHL-klara då”

Julius, hur bråttom är det att klättra i seriesystemet?
– Vi har som målsättning att kvala till SDHL inom två år. Vi vill också se till att, unga spelarna vi får in nu, deras utveckling går i samma takt som vi lyfter vårt lag. 

Holm Glaas:
– Hela satsningen kommer utav att vi har några duktiga spelare i U16 och U15-lagen. Vi vill kunna behålla de spelarna och därför gör vi satsningen nu. 
– Vi vill att dom spelarna är med på resan eftersom det är viktig för Rögle, även på killsidan, att det är våra egna produkter som är med och tar verksamheten framåt. För att dom här spelarna inte ska flytta till andra klubbar måste vi kunna erbjuda en verksamhet som är likvärdig eller bättre. Ska vi spela i SDHL inom två år så måste våra tjejer vara SDHL-klara då.

Bergkvist:
– Hela Rögles koncept är att skaffa utvecklingsmöjligheter för spelare, vilket vi kommer jobba mycket med. Vi har hittat bra spelare som vi kan få en bra utveckling på, så det ser spännande ut. 

Måste ni även få in spelare med SDHL-rutin som kan leda det här laget?
– Det är ambitionen, säger Holm Glaas och fortsätter:
– Det gäller att hitta rätt personer både som karaktärer och spelare ute på isen. Vi jobbar mycket på, när man kommer upp i junior och senioråldern, att man utvecklas i sin roll. Att vi har personer som sticker ut åt alla håll. 
– Alla måste spela efter samma spelidé, men att vi har olika spetskompetenser som vi ska utveckla. Att spelarna måste våga sticka ut. Då måste vi rekrytera spelare som har spetskompetenserna för att fylla rollerna inom laget. 
– När det gäller mer rutinerade spelarna så behöver dom inte alls vara jättegamla, men lite mer rutinerade och har spelat på en högre nivå. Spelare som är speldrivande och vill ta pucken framåt. Vi vill spela en rolig hockey, en anfallshockey. 

Julius Bergkvist har tidigare spelat för både Kristianstad och Helsingborg. Foto: Ronnie Rönnkvist

Bergkvist:
– Vi vill ha in äldre personer som kan vara dom här ledargestalterna i laget. Personer som kan driva det här framåt. Att vi får in ledarna som har erfarenhet, men ändå är en bra personlighet och allt det här. 

Holm Glaas:
– Vi vill bygga rätt kultur från början i damlaget. Sätta kulturen i väggarna. Rögle är en klubb med väldigt mycket traditioner och vi vill att dom ska föras vidare in i damhockeyn.
– I och med att vi idag inte har seniorspelare i Rögle måste vi få in seniorspelare som står för dom värderingarna och traditionerna som finns inom föreningen.

“Visionen för damhockeyn borde vara att spelarna ska vara heltidsanställda”

Julius, som nyinflyttad i damhockeyn, vilka utmaningar ser du där?
– En utmaning, om vi ser till högsta ligorna i Sverige, är att spelarna behöver jobba vid sidan om och kombinera det med sitt hockeyspelande. 
– Jag har själv spelat i Hockeyettan under tio, tolv säsonger. Då fick jag alltid jobba heltid för att sedan komma direkt till träningen, men det fungerande helt okej.

Hur var det?
– Det var tufft vissa dagar, men det blir någon form av vardag och jag har haft väldigt förstående tränare. Dessutom måste man vara ganska planerande i sitt liv. 
– Den erfarenheten kan jag ta med mig och hjälpa tjejerna med. Sedan måste man vara förstående. Det kan gå lite upp och ner första åren när man ska kombinera allting. Vissa går i skolan och sedan direkt till träning medan andra jobbar. 
– Det kommer bli en utmanande grej att få ihop deras livspussel. Jag tror vi kommer få se i början att det går lite upp och ner. När vi sedan får in den här rutinen tror jag det kommer flyta på ganska bra. 

Holm Glaas:
– Många av unga tjejerna bor hemma fortfarande. Det är även några av unga tjejerna som kommer utifrån och som vi kanske behöver stötta lite mer i början. Det kommer ligga lite mer på mig så tränarna kan fokusera på att utveckla tjejerna på isen. 
– Det är jättebra att ha tränare som förstår att det är en utmaning att få ihop sitt livspussel. Samtidigt får man inte som spelare lägga sig platt utan tjejerna måste själva lägga upp hur dom planerar sin vardag. Äldre tjejerna som kommer in har levt i det här tidigare så det kanske inte är helt nytt för dom. 

Bergkvist:
– Visionen för damhockeyn borde vara att spelarna som är i högsta ligorna ska vara heltidsanställda. Det är vad vi också får jobba utefter. Vissa lag i SDHL har börjat jobba upp så spelare är halvtidsanställda och så vidare.

Nanna Holm Glaas har jobbat som målvaktstränare under många år. Foto: Ronnie Rönnkvist

“Det blir ingen skillnad mot ett lag i SDHL”

Nya tolkningen av tacklingsregeln kommer bli en nyhet för era unga spelare, hur kommer ni jobba där för att dom ska komma förberedda till den momentet?
– Tjejerna vi har klara nu spelade tidigare i mixade lag och har fått tacklas under senaste tre, fyra säsongerna, berättar Julius Bergkvist.

Holm Glaas:
– Vi har inga spelare som inte har spelat med tacklingar. Spelarna som kommer utifrån har spelat i antingen NDHL eller SDHL. Bland spelarna som kommer från egna leden har alla spelat med tacklingar. 
– En 14-årig tjej är oftast som en 16-årig kille kroppsmässigt sett till hur långt de har kommit i puberteten, men det är vårt ansvar att dom spelare vi ställer på isen kan ta emot en tackling av exempelvis (Michelle) Karvinen. Är hon inte utvecklad i kroppen är det också vårt ansvar att inte ställa ut henne på isen, utan utveckla henne utifrån sina förutsättningar just där och då. 

Bergkvist:
– Även att kunna dela ut en tackling på rätt sätt. Respekten för andra spelarna är också något vi jobbat mycket med. 

Holm Glaas:
– Vi tränar mycket fys också och vi kommer driva det här laget som ett SDHL-lag vad det gäller träningsmängd, fys och så vidare. Det blir ingen skillnad mot ett lag i SDHL.

Nanna Holm Glaas har själv spelat många säsonger på elitnivå och gillar den nya justeringen av tacklingsregeln på damsidan. 
– Jag tror att det kommer utveckla damhockeyn något enormt och jag tror vi får se snabbare reaktioner. Tacklingsregeln för herrarna har också ändrats mycket senaste tiden. 
– Det är fortfarande en väldigt fysisk men juste idrott där man visar respekt. Jag har alltid tyckt det ska vara tacklingar i damhockey, säger jag som gammal målvakt, skrattar Holm Glaas innan vi ger oss ut på Hötorget inte långt ifrån Hockeysverige.se och Eliteprospects.com kontor på Gamla Brogatan för att ta några bilder att ha med i artikeln. 

Duon hoppas kunna leda Rögle till SDHL. Foto: Ronnie Rönnkvist

TV: Är HV71:s tid som bottenlag över?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 mars
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
19:00 Örebro - Timrå SHL
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
17:30 Pelicans - Ilves Liiga
17:30 Helsingfors IFK - Tappara Liiga
20:00 Servette - Zug National League
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
16:00 Helsingfors IFK - Tappara Liiga
16:00 Pelicans - Ilves Liiga
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - New York Islanders NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Florida Panthers NHL
söndag 02 april
02:00 Chicago Blackhawks - New Jersey Devils NHL
03:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Minnesota Wild NHL
04:00 Seattle Kraken - Los Angeles Kings NHL
04:00 Arizona Coyotes - San Jose Sharks NHL
04:00 Edmonton Oilers - Anaheim Ducks NHL
19:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
21:30 St Louis Blues - Boston Bruins NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings NHL
01:00 Winnipeg Jets - New Jersey Devils NHL
måndag 03 april
02:00 Vancouver Canucks - Los Angeles Kings NHL
02:00 Calgary Flames - Anaheim Ducks NHL
tisdag 04 april
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Dallas Stars - Nashville Predators NHL
04:00 Seattle Kraken - Arizona Coyotes NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten