SM-SLUTSPELET
Hampus Plato och Brendan Shinnimin.
Foto: Bildbyrån
SM-slutspelet 2023

Hampus Platos pik till Brendan Shinnimin: "Åka runt i den här ligan och skådespela"

ANNONS

Gårdagens åttondelsfinal mellan Oskarshamn och Luleå bjöd på slutspelshetta. Spelarna rök ihop med varandra under matchen – och även efter matchen riktade Hampus Plato en pik mot Brendan Shinnimin.
– Jag berättade för honom att det är tråkigt som han håller på, åka runt i den här ligan och skådespela, säger Plato till Barometern.

Brendan Shinnimin buades ut av publiken i Be-Ge Hockey Center i den andra kvartsfinalen mellan Oskarshamn och Luleå. Även Hampus Plato var på Luleås poängkung under matchens gång – och pikade även Luleåstjärnan efter att matchen var färdigspelad.

– Jag sa väl inte så mycket, åkte dit och markerade. Jag berättade för honom att det är tråkigt som han håller på, åka runt i den här ligan och skådespela, säger Plato till Barometern.

“Allt för att psyka lite”

Även Luleås spelare sökte upp Plato under matchens gång.

– Det kan vara allt möjligt. Allt för att psyka lite. Jag tror det var något om hur länge jag hade spelat i ligan. Kom igen, jag är 20 år, jag kan inte ha spelat här så länge liksom.

Oskarshamn vann gårdagens match mot Luleå med 4–3 efter förlängning och tvingade därmed fram en tredje och helt avgörande match i åttondelsfinalen. Den matchen spelas under tisdagskvällen i Oskarshamn.


TV: Grundseriens tre snyggaste SHL-mål

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM