Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Artturi Lehkonen hyllades i återkomsten till Montréal

ANNONS

Det blev en händelserik afton för Artturi Lehkonen i sin återkomst till Montréal. Den finske Colorado-forwarden blev tvåmålsskytt och hyllades av motståndarpubliken innan han tvingades lämna matchen med ett brutet finger.
– Jag är inte förvånad över att supportrarna här älskade honom, säger Colorados tränare Jared Bednar efter 8–4-segern.

Frölunda-bekantingen Artturi Lehkonen spenderade sina sex första säsonger i NHL i Montréal Canadiens innan han vid trade deadline förra året trejdades till Colorado Avalanche.

I natt återvände Lehkonen för första gången till Montréal sedan trejden – och publiken i Montréal var inte inte sena att visa sin uppskattning för den finske forwarden. 27-åringen hyllades med ovationer när en videohyllning spelades på jumbotronen.

– Jag tycker att det var grymt. Jag är inte förvånad över att supportrarna här älskade honom. Han är en spelare som gör allt han kan i varje situation, varje kväll. Vi har verkligen börjat älska honom i Denver, så det är inte förvånande att de gör det här i Montréal också, säger Colorados tränare Jared Bednar till NHL.com.

“Coolt att se”

Colorado vann nattens målfest i Montréal med 8–4, där Lehkonen stod för två mål och en assist i sin återkomst. Lehkonen sköt två mål i matchen och efter hans andra mål, som betydde 4–0 i den första perioden, hyllades finländaren av publiken på nytt.

– Det är det högsta jag hört en publik jubla åt en motståndarspelare. Speciellt här i Montréal är det inte något de vanligtvis gör. “Art” betydde uppenbart väldigt mycket för den här klubben och hade en stor inverkan under sina sex år, så det är coolt att se, säger lagkamraten Logan O'Connor.

Bröt fingret

För Lehkonen slutade emellertid matchen med en skada, då han träffades olyckligt av en puck och bröt fingret. Nu väntar operation på onsdag och en oviss tidsplan kring när han kan vara tillbaka.

– Han kommer att åka från Toronto i morgon och operera sig dagen därefter. Jag vet att han träffades av ett skott, säger tränaren Jared Bednar.

Lehkonen, som spelade i Frölunda mellan 2014 och 2016, gör sin poängbästa säsong i NHL-karriären då han producerat 49 poäng (20+29) på 62 matcher med Avalanche den här säsongen.

Montréal Canadiens – Colorado Avalanche 4–8 (1–4, 1–2, 2–2)
Montréal: Josh Anderson (20), Denis Gurjanov (5), Jesse Ylönen (3), Mike Matheson (6).
Colorado: Artturi Lehkonen 2 (20), Bowen Byram (6), Matt Nieto (12), Mikko Rantanen (43), J.T. Compher (14), Nathan MacKinnon (29), Valerij Nitjusjkin (13).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL