Andrej Svetjnikov.
Foto: Bildbyrån.
NHL

Andrej Svetjnikovs mardröm - missar resten av säsongen

ANNONS

Andrej Svetjnikov drog på sig en knäskada i samband med helgens match mot Vegas. 
Nu står det tunga avbräcket klart. Stjärnan missar resten av grundserien - och slutspelet. 
– Efter vidare konsultation med experter har det bestämts att det bästa för Andrejs framtid är att göra ingreppet, säger klubbens general manager Don Waddell på hemsidan

Det var i lördagens match mellan Carolina och Vegas som olyckan var framme för Andrej Svetjnikov. Hurricanes stjärnforward ådrog sig då en skada i sitt högra knä som nu kommer att hålla honom borta från spel. 

När detta meddelades natten till tisdagen var det ännu oklart hur länge Carolinas stjärna skulle bli borta, men nu har klubben kommit med det tunga beskedet.

Den 22-årige forwarden kommer att genomgå en knäoperation och blir därefter borta en längre tid. Så pass länge att han meddelas missa resten av NHL:s grundserie och dessutom även hela slutspelet. 
– Efter vidare konsultation med experter har det bestämts att det bästa för Andrejs framtid är att göra ingreppet och att få det gjort av vår ortoped Dr. Marty Isbell. Vi är trygga med detta och att Andrei kommer återhämta sig helt, säger klubbens general manager Don Waddell på hemsidan. 

Svetjnikov ligger på en delad andraplats i Carolinas interna poängliga den här säsongen med 55 poäng (23+32) på 64 spelade matcher. Bara Martin Necas (60 poäng) har gjort fler poäng än den ryske forwarden i Carolina den här säsongen.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL