Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Tuff kväll för Filip Gustavsson: ”Svårt att hitta rytmen”

ANNONS

Filip Gustavsson har gjort succé mellan Minnesota Wilds stolpar den här säsongen. I natt hade burväktaren en av säsongens tyngre matcher, då han släppte in fem mål på 23 skott mot bottenlaget Arizona Coyotes.
– Det var svårt att hitta rytmen, säger Gustavsson.

Tillsammans med landsmannen Linus Ullmark har Filip Gustavsson varit en av NHL:s statistiskt sett främsta målvakter den här säsongen. I natt fick 24-åringen chansen mellan Wilds stolpar i bortamatchen mot Arizona, men den här gången blev det inte någon ny succé för den blågule målvakten.

Gustavsson släppte in fem mål på 23 skott när Arizona övertidsbesegrade Wild med 5–4.

– Det var svårt att hitta rytmen. De gjorde mål på sitt första skott, sedan gjorde de sitt andra mål två skott senare… De skjuter inte speciellt mycket, utan letar efter bättre lägen vilket gör att de inte blir speciellt mycket skott, säger Gustavsson till reportrar efter matchen.

Trots förlusten – tangerar klubbrekordet

Arizona var kliniska när lägena väl dök upp framför Gustavsson. Den svenske målvakten lämnade matchen med en räddningsprocent på 78,3 procent, vilket är hans lägsta notering den här säsongen.

– De skymde mig inte speciellt mycket, utan jag hade fri sikt på de flesta av målen. De fick chanser i mitten, vilket gör det svårare då man knappt har någon tid att reagera på, säger målvakten.

För Wild innebar emellertid nattens poäng att laget förlänger sin poängsvit till 13 raka matcher, vilket tangerar klubbens rekord för flest antal matcher i rad med poäng.

– Det är bra att vi håller sviten levande i kväll och samtidigt gör vi ändå fyra mål. Vi hittar en väg att ta poäng och det är det viktigaste, säger Gustavsson.

John Klingberg stod för en assist för Minnesota i matchen, medan Victor Söderström noterades för en passningspoäng i matchen för Coyotes.

Arizona Coyotes – Minnesota Wild 5–4 (2–2, 1–2, 1–0, 1–0)
Arizona: Barrett Hayton 2 (13), Clayton Keller 2 (29), Brett Ritchie (8).
Minnesota: Mats Zuccarello (22), Ryan Reaves (2), Matt Boldy (19), Connor Dewar (6).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL