Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Svenskarna bakom segern – tar viktiga poäng i slutspelsjakten

ANNONS

Calgary tog två viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats i den västra konferensen i natt. Detta efter att man besegrat Ottawa med 5–1 – där både Elias Lindholm och Rasmus Andersson blev målskyttar.
– Vi måste fortsätta jobba på, säger Andersson till NHL.com.

Svenskarna spelade framträdande roller för Calgary i natt, då Alberta-laget tog två viktiga poäng i sin jakt på en slutspelsplats. Flames besegrade Ottawa Senators med 5–1 i en match där både Elias Lindholm och Rasmus Andersson blev målskyttar.

– Jag skrek på “Backs" (Mikael Backlund) redan innan han hade dribblat bort backen, men jag förväntade mig inte att få pucken. Han la upp pucken på ett silverfat till mig, så det var bara att trycka dit den, säger 1–0-skytten Rasmus Andersson till NHL.com.

Fem poäng från slutspel

Backlund noterades för två assist i matchen, medan Jacob Markström räddade 30 av 31 skott i matchen för Flames. Nattens komfortabla seger innebär att Calgary nu har fem poäng upp till Colorado på den andra wild card-platsen i väst, dock med tre matcher mer spelade än Denver-laget.

– Vi måste fortsätta jobba på. Vi måste fokusera på oss själva och ta varje poäng vi kan ta. Det återstår 15 matcher. Vi måste kämpa kväll in, kväll ut. Vi måste ta alla poäng som vi kan. Det här är en match som vi kan bygga vidare på, säger Rasmus Andersson.

Calgary Flames – Ottawa Senators 5–1 (2–0, 2–1, 1–0)
Calgary: Rasmus Andersson (9), Elias Lindholm (19), Jonathan Huberdeau (13), Noah Hanifin (5), Trevor Lewis (9).
Ottawa: Tim Stützle (32).

***

Under söndagskvällen tog Detroit Red Wings en meriterande seger, då man bortabesegrade topplaget Boston Bruins med 5–3. Lucas Raymond noterades för två passningspoäng i matchen, medan Jonatan Berggren hade en assist i poängprotokollet.

Detroit Red Wings – Boston Bruins 5–3 (1–0, 3–1, 1–2)
Detroit: Alex Chiasson (2), Moritz Seider (5), Dylan Larkin (25), Adam Erne (8), Andrew Copp (8).
Boston: Matt Grzelcyk (4), Jake DeBrusk (20), David Pastrnak (46).

***

Jonathan Quick fick spelledigt efter nollan mot Carolina i helgen, vilket innebar att Vegas gav Jiri Patera chansen att NHL-debutera mellan stolparna. Debutanten stod för en fin insats för Golden Knights och räddade 30 skott i 5–3-segern mot St. Louis Blues.

– Jag är glad att vi vann matchen. I slutet blev det lite läskigt, men vi fick jobbet gjort och jag tror att vi alla är rätt nöjda. Killarna gjorde det bekvämt för mig, säger den 24-årige tjecken till NHL.com.

William Karlsson noterades för ett mål och en assist i matchen för Vegas.

St. Louis Blues – Vegas Golden Knights 3–5 (1–1, 1–2, 1–2)
St. Louis: Jakub Vrana (3), Jordan Kyrou (30), Tyler Pitlick (5).
Vegas: William Karlsson (13), Jonathan Marchessault (21), Michael Amadio (11), Pavel Dorofejev (1), Alex Pietrangelo (9).

Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL