Lukas Söderlund (infälld) ska hjälpa Tingsryd kvar i Hockeyallsvenskan.
Foto: Bildbyrån
Intervju

Lukas Söderlund anslöt vid deadline – nu ska han rädda kvar Tingsryd

ANNONS

Lukas Söderlund kom in i ett krisande Tingsryd vid deadline och fick göra sin debut i Hockeyallsvenskan. Nu ska han rädda klubben kvar i andradivisionen.
– Tingsryd ska inte vara där vi är nu, säger Lukas Söderlund till Hockeysverige.se.

Den 23-årige forwarden har öst in poäng i Hockeyettan och Surahammar den här säsongen. Succén gav Lukas Söderlund en chans att ta steget upp till Hockeyallsvenskan.

Vid deadline day stod det klart att Tingsryd blev nästa klubbadress för Virserumsfostrade Söderlund. På sju matcher har han gjort två mål för sin nya klubb i avslutningen av grundserien. 

Målen kom mot storklubbarna AIK och Djurgården.

– Det kändes bra att komma till Tingsryd och jag tycker att jag hänger med i spelet. Tränarna vill att jag ska åka mera skridskor och jag anpassar mig att spela med mer hög fart. Jag tar åt mig och gör mitt bästa. Jag tycker att det har gått bra. Tingsryd har behandlat mig väldigt bra, säger Lukas Söderlund till Hockeysverige.se.

Kvalspel väntar mot Smålandsrival

Tingsryd har haft en tung säsong och kommer behöva kvala sig kvar i Hockeyallsvenskan.

Smålandsrivalen Västerviks IK väntar i bäst av sju matcher. I en kvalserie är pressen stor. Men för Lukas Söderlund blir det en spännande utmaning och viktig läropeng i sin så här långt unga karriär.

– Jag får dra mitt strå till stacken och göra det bästa jag kan. Tingsryd ska inte vara där vi är nu men det gäller att vinna fyra matcher. En bäst av serie är något helt annat och det är små detaljer som avgör. Det gäller att utnyttja deras misstag. Det kommer att bli lärorikt för egen del.
– Jag har ingen koll på Västervik mer än att det har rödblåa hemmställ och vita bortatröjor. 

Tingsryd möter Västervik i ångestkvalet. Foto: Bildbyrån

Framtiden oviss 

Nu när Lukas Söderlund har fått testa sina vingar i den näst högsta serien ligger allt fokus nu på att rädda kvar i Tingsryd. Nästa säsong vill han inte tänka på just nu och vart han kommer att spela.

– Så långt har jag inte kommit. Vi får se vad som händer. Jag tycker jag har kommit in bra i Hockeyallsvenskan. Farten är väldigt likt toppen i Hockeyettan.


TV: "Med den där attityden får du inte ligga i kväll"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM