Mads Kongsbak Klyvø är klar för Frölunda.
Foto: Bildbyrån
Juniorer

Danske talangen Mads Kongsbak Klyvø klar för Frölunda

ANNONS

Mads Kongsbak Klyvø är bara 15 år, men har redan hunnit debutera i den danska högstaligan med Frederikshavn. Till nästa säsong flyttar forwardstalangen till Frölunda.
– Jag ser väldigt mycket fram emot det, säger Kongsbak Klyvø till Kanal Fredrikshavn.

Genom åren har Frölunda haft flertalet talangfulla danska spelare i klubben. Den här säsongen återfinns unge målvakten Frederik Dichow i laget och tidigare har spelare som Lars Eller, Philip Larsen och Frederik Andersen tagit steget till Nordamerika via spel i Frölunda.

Nu har klubben gjort klart med en ny dansk talang.

“Har regelbundet besökt klubben”

För Kanal Frederikshavn bekräftar 15-årige Mads Kongsbak Klyvø att han ansluter till Frölunda nästa säsong. Trots sin ringa ålder har Kongsbak Klyvø redan hunnit med att spela två grundseriematcher och två slutspelsmatcher i den danska högstaligan med Fredrikshavn White Hawks. 

– J18-huvudtränaren Sebastian Pihl från Frölunda HC var tränare på ett FIK sommarläger för tre år sedan, där kontakten togs. Jag har regelbundet besökt klubben för träning och testning sedan dess, och jag känner mig redan hemma där borta. Jag ser väldigt mycket fram emot det, säger Mads Kongsbak Klyvø till Kanal Frederikshavn.

I U20-laget har Kongsbak Klyvø producerat 33 poäng (13+20) på 27 matcher och i U17-laget har han öst in 27 poäng (18+9) på 13 matcher. 15-åringen har även spelat tre landskamper för det danska U16-landslaget denna säsong och noterats för fyra poäng (3+1).


TV: Grundseriens tre snyggaste SHL-mål

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL