Antti Suomela lämnar Oskarshamn för Lausanne.
Foto: Bildbyrån
SHL

Bekräftat: Antti Suomela klar för Lausanne

ANNONS

Antti Suomela är förlorad för Oskarshamn. Via sin hemsida meddelar Lausanne att SHL:s poängkung har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

I helgen tilldelades Antti Suomela Guldhjälmen i egenskap av SHL:s mest värdefulle spelare efter att ha röstats fram av spelarna själva. Till nästa säsong är SHL:s poängkung förlorad för Oskarshamn.

För drygt tre veckor sedan rapporterade Blick att finländaren var klar för schweiziska Lausanne till nästa säsong – och via sin hemsida bekräftar Lausanne under måndagen att Suomela skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

Får sällskap av Djoos

Suomela har gjort dundersuccé i SHL den här säsongen efter att ha hämtats in till Oskarshamn från AHL-spel med Toronto Marlies. På 51 matcher i grundserien noterades den finske stjärnan för 37 mål och totalt 66 poäng, vilket gav honom både skytte- och poängligasegern i SHL.

Vidare bekräftar Lausanne även värvningen av den svenske backen Christian Djoos, som ansluter till klubben närmast från ligakonkurrenten Zug. Djoos har spelat de senaste två säsongerna i klubben och noterades den här säsongen för 36 poäng (9+27) på 52 grundseriematcher.


TV: Grundseriens tre snyggaste SHL-mål

Den här artikeln handlar om: