Foto: Bildbyrån
SM-slutspelet 2023

Mantas Armalis kritisk mot videogranskningarna: "Det är lite roulette"

ANNONS

Leksand vann mot Rögle med 2-1 i den första åttondelsfinalen. Det efter tre videogranskningar, där två mål dömdes bort men Rögles kvittering till 1-1 godkändes.
– Jag tycker inte det var mål, men det tyckte domaren, säger Leksandsmålvakten Mantas Armalis till Falu-Kuriren.

Mantas Armalis och Leksand tog en blytung seger i Ängelholm och har nu två matchbollar på hemmaplan för att ta sig till en kvartsfinal.

Det var en mycket jämn och dramatisk match som kunde ha gått hur som helst innan Lian Bichsel avgjorde på övertiden. Det blev 2-1 tillslut, men det kunde ha blivit fler mål.

För det var nämligen tre videogranskningar, och två bortdömda mål, under matchen Först var det Oskar Lang som satte 2-0 men där domarna ansåg att det var en inteference på Rögles målvakt Christoffer Rifalk. Skåningarna kvitterade sedan matchen via Dennis Everberg, och även det här målet videogranskades. Till skillnad från masarnas blev det dock godkänt.

Irritation från Armalis

Något som irriterade Mantas Armalis, som lämnade sitt mål för att åka upp till mittcirkeln och diskutera med domarna.

– Det är lite sådär, när man står där och ser reprisen rullas om och om igen och man är säker över sitt argument och sin fördel i situationen och det ändå blir mål. Då är man aldrig säker om det kommer bli mål eller inte när ett mål granskas. Det är lite roulette, säger målvakten till FK-sporten.

Efter Dennis Everbergs kvittering gjorde sedan Marco Kasper 2-1 till hemmalaget, och det blev en tredje raka gransking. Den här gången ansåg domarna att Armalis hade blockerat pucken, och valde då att döma bort målet. 

Match nummer två spelas under måndagskvällen.


TV: "Med den där attityden får du inte ligga i kväll"

Den här artikeln handlar om: