Konstantin Komarek.
Foto: Bildbyrån
SM-slutspelet 2023

Glädjebeskedet: Konstantin Komarek redo för comeback

ANNONS

Konstantin Komarek har missat de senaste två veckornas matcher på grund av en handskada. När Luleå i dag drar igång åttondelsfinalserien mot Oskarshamn är forwarden emellertid redo för spel.

I samband med bortamatchen mot Växjö den 25 februari meddelade Luleå att forwarden Konstantin Komarek ådragit sig en fraktur och skulle gå gipsad i tre veckor. 

Enligt NSD kunde Komarek emellertid ta av gipset redan efter en vecka – och när Luleå i eftermiddag inleder åttondelsfinalserien mot Oskarshamn återfinns den österrikiska forwarden i laget. 

Sellgren saknas

Komarek är en av totalt tolv spelare som inte spelade den grundserieavslutande matchen mot Malmö i torsdags som återvänder till spel för Luleå i dag. Bland de spelare som missade matchen i förrgår är det bara Jesper Sellgren samt långtidsskadade Mario Kempe som inte kommer till spel. 

Det innebär att lagkaptenen Erik Gustafsson, vars status inför dagens match var oviss, kommer till spel. Gustafsson inleder matchen som extraback, enligt den laguppställning som Luleå publicerat på sociala medier.

Juel tillbaka

I motståndarlaget Oskarshamn kommer inte veteranen Johannes Salmonsson till spel efter att ha tvingats utgå i torsdagens match mot Oskarshamn. 

Glädjande för bortalaget är emellertid att succémålvakten Tim Juel är tillbaka i laget efter att inte ha varit spelbar i torsdagens match mot HV71. Även Jiri Smejkal och Juuso Riikola, som inte tränade under gårdagen, kommer till spel för Oskarshamn.


TV: "Med den där attityden får du inte ligga i kväll"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL