Per Kenttä.
Foto: Andreas Lundblad (Montage)
Intervju

Björklövens Per Kenttä inför slutspelet: "Tycker vi har en väldigt god chans"

Björklöven är i toppen av tabellen - likt det alltid varit sedan Per Kenttä kommit in i bilden. Nu förbereder han sig både på ifall Björklöven går upp till SHL eller blir kvar i Hockeyallsvenskan.
– Det är klart att man sitter och drömmer om vissa spelare hit och dit men det gäller att hitta dem också och sen få ekonomin att gå igång, säger Kenttä.

En relativt ung man i branschen, Per Kenttä, anlände i Umeå 2019 för att axla rollen som general manager för ett, då haltande, IF Björklöven. Alltjämt sedan Kenttä styrt spakarna för ”Löven” har laget legat i topp. Hittills har det blivit tre av tre möjliga finaler i Hockeyallsvenskan, varav en avbrutits till följd av utbrottet av Covid-19.

I och med sitt ursprung i Haparanda tog Kenttä sig an sin första ledarroll inom ishockey för det lokala laget Asplöven HC år 2006. Efter fem säsonger i Divison 1 tog sig Asplöven upp till Hockeyallsvenskan. Säsongen 2017/18 flyttade han till Oskarshamn och tog IKO upp till SHL säsongen därpå. Sedan dess har han arbetat för Björklövens organisation och förlängde nyligen med Björklöven till och med säsongen 2026/27.

– Jag trivs här och vi har en uppgift då att vi ska ta oss upp och driva av den målsättningen att den är relativt hög och vi vill vinna någonting och etablera någonting här på sikt. Personligen så har det passat bra och alla bitar här och därför så är det inget hinder av att skriva ett längre kontrakt, säger Björklöven general manager, Per Kenttä, till Hockeysverige.se.

Det är snart en månad sedan transferfönstret stängdes och med ett par dagar till godo lyckades Björklöven låna in Jens Lööke från finska Sport. Det har visat sig vara en framgångsrik värvning. Lööke har gjort åtta poäng på sex matcher än så länge.

Att Kenttä förlängt med klubben är enligt honom själv inte något som påverkar arbetssättet kring lagbygge. En tafatt spelarmarknad påverkar desto mer.

– Nej det tycker jag inte utan då ser man ju till på vad man vill förbättra laget med och då tittar man på vilka pusselbitar som man kan göra så att laget blir bättre. Nu var det en väldigt konstig transfermarknad i år, och det inte fanns så jättemycket som passade till laget. Med både lite tur och skicklighet hittade vi Jens Lööke, som verkligen kommit in som en injektion och gjort oss bättre, precis som vi egentligen planerade. Det är ju sådana spelare som man vill hitta just i slutskedet, de som kan göra skillnad. Vi hoppas att han får tunga på vågen och att det blir ett bra resultat när säsongen avslutas.

Per Kenttä den 17 december 2020.
Foto: Johan Löf (Bildbyrån)

“Jobbar med två parallella spår”

Björklöven har en historik av att falla på målsnöret. Sedan Kenttä började kommit till organisationen har herrlaget tagit sig till Hockeyallsvensk final alla säsonger. Under hans första säsong (2019/20) i klubben blev finalen mot MoDo Hockey avbruten till följd av coronapandemins utbrott. Året därpå förlorade man mot Timrå IK. Nu senast, förra säsongen, blev det Hockeyallsvenskans senaste nykomling, ett storsatsande HV71, som drog det längsta strået. Det gör att Kenttä är van att ta hänsyn till två olika ligor vid det här laget.

– Man jobbar med två parallella spår och att både signa för Hockeyallsvenskan och för SHL, det är en del av vardagen också. Det kan bli att man lämnar någon extra plats öppen för att eventuellt se hur våra egna presterar under slutspel, om de är mogna för uppgiften eller om man ska ta in någonting annat.

Vad är det som särskiljer de båda utfallen åt?
– Det är att de bättre spelarna kostar mycket mer pengar. Det är en väldigt stor skillnad i ekonomin och på hur man ska arbeta där också. Sen ska man komma ihåg att man kommer sist in på transfermarknaden eftersom man spelar längst av alla lag som är kvar, då har du inte samma förutsättningar som de andra SHL-klubbarna med att hitta spelare. Då får du istället försöka hitta de spelare som kan vara rätt för just dig. Det tror jag är den stora skillnaden.

Vad är just rätt för er?
– Spelare som kan ligan som kan ge skillnad, är beprövad, har spets och det är väldigt svårt att hitta just de bitarna. Det är klart att man sitter och drömmer om vissa spelare hit och dit men det gäller att hitta dem också och sen få ekonomin att gå igång. Att man får se vilka som skulle passa in i det spelet under slutsäsongen.

Hur många skulle du säga platsar från truppen i dag?
– Jag tror att det är runt 10-12 spelare som följer med, som kan vara stående i ett SHL-lag.

Vad är det som talar för att ni ska gå upp?
– För att jag tycker att vi har ett lag som framförallt är riktigt bra. Och kan ta det här steget. Sen tycker jag att med alla de lärdomar som vi har haft under de här slutspelarna skaffa den rutinen. Och så är det mycket som kan tala för oss också. Även om jag tycker att MoDo och Djurgården och kanske något lag till också ska räknas in i den här ekvationen. Det kommer ju bli tufft. Väldigt tätt och det är säkert väldigt små marginaler som kommer att avgöra igen. Men jag tycker att vi har en väldigt god chans att ta det här steget. 

“Grädden på moset som fäller avgörande”

En nyckel för att lyckas i slutspelet är att det finns en bra målvakt i ryggen och att special teams levererar, menar Kenttä. Special teams är ett lags utsatta formationer under särskilda situationer, exempelvis vid en mans övertag eller när laget har utvisning och således är en man mindre på isen.

– Det låter ju klyschigt men det är ju målvaktsspel och special teams som kan vara den här grädden på moset som fäller avgörande. Men framförallt att man har en stabil grund att stå på vad gäller grundspelet och de egentligen normala prestationerna.

Laget har haft ett tydligt upplägg för revansch sedan förra säsongens förlust mot HV71. På söndag börjar Hockeyallsvenska slutspelet, och om Björklöven har några ess i rockärmen återstår att se.

– Nej, vi får väl se om vi har några överraskningar i slutspel. Det är väl ingenting jag kommer kommentera i just nu. Men i det stora hela så är planeringen egentligen satt sedan i somras som jag sa för att vårat mål är att gå upp till SHL och då planerar vi att följa den planen egentligen från start till mål.

Det är inte helt okonventionella faktorer som är avgörande för att skapa en stark och hållbar organisation. En ständig konstant är ordet kontinuitet. 41-åringen ser hinder med att föreningar och dess lagbyggen i mångt och mycket formar varumärke och intern mentalitet baserat på resultat och prestation.

– Jag vet inte hur andra uppfattar oss för det här men vi vet ju själva hur vi vill bygga laget, hur vi vill bygga allting runt omkring, hur vi vill spela, hur vi vill träna. Jag tror att den plattformen är väldigt viktig att bygga på och är mer viktig än vissa spelare som man kan ta hit. Man får se spelarna som lägger ett pussel istället för att man har det här ramverket. Det är väldigt viktigt att man har just det ramverket färdigt. Det tycker jag att vi har. Jag tycker att vi är starka på den punkten just nu. Både på att vi är trygga på vårt arbetssätt, på det som vi spelar, hur vi tränar, att vi har kontinuitet också på ledarsidan, att de tränare som är här idag, de har varit här en säsong eller längre. Det är viktigt att man får bygga på kontinuitet. Det är inte så vanligt i hockey i Sverige när man driver sig av, eller man styr sig av resultat och prestationer. Så gäller det också att kunna våga lita på att man kan ha människor som presterar en längre tid. Det är väldigt ovanligt i hockey i Sverige eller i den här branschen.

Per Kenttä innan matchen mellan Björklöven och Västerås i Winpos arena den 3 mars 2023.
Foto: Johan Löf (Bildbyrån).

Är det någonting du tog med dig från din karriär som tränare, att du fick längre tid på dig, med annan horisont?
– Jag tycker att jag har fått vara med från resan längst ner i seriesystemet egentligen. Det har väl format mig, och att jag har börjat som ung också. Jag säkert har gjort väldigt mycket misstag under resans gång som man har lärt sig av. Och framförallt sen när man väl började vinna och att man känner en större trygghet i sig själv och fått annat självförtroende på hur man jobbar och vet vad som är bra och inte behöver testa sig fram. Det tror jag har varit den största lärdomen under de här åren som jag har varit med.

Vad är då bra?
– Framförallt att man har kontinuitet och sen att man har en idé eller arbetssätt som man tror på. Det tror jag är nummer ett. Sen gäller det också att ha bra människor som man jobbar med så att man ska försöka att helst anställa personer som är bättre än en själv. Nu behöver vi inte säga det till våra ledare, säger Kenttä och skrattar till och lägger till:
– På så sätt så tycker jag att det skapar en trygghet och en trygghet i en själv och en trygghet i ett arbetssätt och det smittar av sig på oss, på spelarna och på alla andra i organisationen, om man är trygg i sig själv och vet vad man vill.


TV: "Med den där attityden får du inte ligga i kväll"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 19 mars
12:00 AIK - Frölunda SDHL
14:05 Luleå - Brynäs SDHL
14:05 Luleå - Brynäs SDHL
15:00 Frölunda - Färjestad SHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
18:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
18:00 Buffalo Sabres - Boston Bruins NHL
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Minnesota Wild - Washington Capitals NHL
21:00 Vegas Golden Knights - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils NHL
00:00 New York Rangers - Nashville Predators NHL
00:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
måndag 20 mars
01:00 Anaheim Ducks - Vancouver Canucks NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Växjö - Luleå SHL
00:00 Detroit Red Wings - Florida Panthers NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators NHL
tisdag 21 mars
02:00 Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks NHL
02:30 Edmonton Oilers - San Jose Sharks NHL
03:30 Los Angeles Kings - Calgary Flames NHL
17:30 Tappara - KooKoo Liiga
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Örebro - Timrå SHL
19:30 Malmö - Brynäs SHL
20:00 Lugano - Servette National League
00:00 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
00:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
00:00 Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 New Jersey Devils - Minnesota Wild NHL
00:00 Philadelphia Flyers - Florida Panthers NHL
00:00 Buffalo Sabres - Nashville Predators NHL
00:00 Washington Capitals - Columbus Blue Jackets NHL
00:30 New York Islanders - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 22 mars
01:00 Winnipeg Jets - Arizona Coyotes NHL
01:00 St Louis Blues - Detroit Red Wings NHL
01:30 Dallas Stars - Seattle Kraken NHL
03:00 Vancouver Canucks - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Anaheim Ducks - Calgary Flames NHL
17:30 Ilves - Ässät Liiga
17:30 KalPa - Pelicans Liiga
17:30 Lukko - IFK Helsingfors Liiga
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Luleå - Växjö SHL
19:00 Rögle - Skellefteå SHL
torsdag 23 mars
01:00 Colorado Avalanche - Pittsburgh Penguins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
19:00 Timrå - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
23:30 Philadelphia Flyers - Minnesota Wild NHL
00:00 Boston Bruins - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
00:00 Washington Capitals - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Detroit Red Wings - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
fredag 24 mars
01:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
02:00 Calgary Flames - Vegas Golden Knights NHL
02:00 Dallas Stars - Pittsburgh Penguins NHL
03:00 Anaheim Ducks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Vancouver Canucks - San Jose Sharks NHL
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten