Foto: Bildbyrån
Nyhet

Michael Brandsegg-Nygård skadad – missar resten av säsongen

ANNONS

Moras succétalang Michael Brandsegg Nygård är skadad och har nu opererats. Något som innebär att han missar både U18-VM och A-VM med Norge.
– Det här var riktigt dålig tajming, säger 17-åringen till nitten.no.

Läs en längre intervju med talangen här!

Michael Brandsegg-Nygård kom från ingenstans och öste in poäng för Moras J20-lag under hösten. Norrmannen ledde länge poängligan i den norra serien, blev uttagen till Norges A-landslag och fick även chansen i Hockeyallsvenskan.

Där blev det på elva matcher och ett mål och två assist.

Under våren har produktionen sjunkit något, men på de senaste tio matcherna har det blivit tio poäng. Senaste matchen, och sista för den här säsongen, han spelade var mot HV71 i söndags. Då blev det två mål och en assist.

I tisdags opererades han i knät, något som innebär att det blir ett par månaders frånvaro. Till följd av det kommer han missa U18-VM i Schweiz, och ett eventuellt A-VM. I U18-landslaget hade han varit lagets största stjärna. 

– De fann att det var en hög grad av "jumper's knee" som behövde opereras. Vi kollade även med en specialist som sade ja, berättar talangen för nitten.no.

Ska försöka slå sig in i Moras A-lag nästa säsong

Förra säsongen var han med och bidrog till att Norge tog sig upp till A-divisionen på U18-nivå.

Samma sak gjorde han även med Norges J20-landslag som i december vann B-VM, och därmed kvalificerade sig för JVM i Göteborg nästa säsong. Frånvarotiden beräknas vara tre månader, där han kunde ha valt att skjuta upp operationen, men då fått offra en stor del av försäsongen och början på nästa säsong.

– Och det är viktigare för mig. På ett sätt fick jag bestämma själv, men det var bäst att göra detta nu. Jag har aldrig varit borta från hockeyn så länge förut, och det kommer säkert inte att vara jättekul att se de andra spelarna spela. Jag ska jobba stenhårt för att vara 100 procent tillbaka om tre månader. 

Michael Brandsegg-Nygård kom till Mora från Vålerenga inför säsongen och står noterad för 38 poäng på 35 matcher. Norrmannen skrev tidigare under säsongen på ett kontrakt med dalaklubben som sträcker sig fram till nästa sommar.


TV: Grundseriens tre snyggaste SHL-mål

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM