Henrik Neubauer.
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån
Europa

Henrik Neubauer förlänger kontraktet med EK Zell am See

ANNONS

Henrik Neubauer gjorde succé i österrikiska Zeller Eisbären med 26 mål och 43 poäng på 36 matcher den här säsongen. 
Nu stannar han i klubben även nästa säsong då värmlänningen förlänger sitt kontrakt. 

Den här säsongen var lyckad för Henrik Neubauer som var en av lagets bästa spelare i österrikiska Zeller Eisbären som spelar i alpligan. 

Neubauer gjorde 43 poäng på 36 matcher och kom tvåa i interna poängligan samt på en delad tionde plats i poängligan. Hans 26 mål var dock bland de bästa i ligan då han kom tvåa i skytteligan. 

Efter att laget blivit utslagna ur AlpsHL-slutspelet så blev de mästare i Österrike där Neubauer var poängbäst med sex poäng på fyra slutspelsmatcher. 

Nu meddelar klubben att de förlänger med sin nyckelspelare då Henrik Neubauer skriver ett nytt kontrakt till nästa säsong.

– I grund och botten var beslutet för mig att stanna här väldigt lätt. Jag gillar riktningen klubben går, jag uppskattar verkligen hur professionellt arbetet är här och jag gillar fansen och staden runt laget. I framtiden skulle jag vilja vara en värdefull del för att nå ytterligare mål så snabbt som möjligt. I år skulle jag säga att det var en väldigt ojämn säsong. Å ena sidan kunde vi uppnå ett stort mål och bli österrikiska mästare. Å andra sidan var det väldigt tungt att inte nå slutspelet i Alpligan, säger Neubauer till klubbens hemsida

“En naturligt född målskytt”

Forwarden från Sunne, som fyller 26 år i april, har tidigare spelat i Färjestad där han noterades för sex SHL-matcher. I Sverige har han även tillhört HC Dalen i Hockeyettan. Värmlänningen har även österrikiskt pass och är nu klar för en tredje raka säsong i just Zeller Eisbären.

– Henrik är en naturligt född målskytt. Hans snabbhet gör honom extremt farlig, han är sugen på mål och letar alltid efter den direkta vägen till målet. Utanför isen är han också en fantastisk kille, så det stod direkt klart för oss att vi ville förlänga Henriks kontrakt. Vi är stolta över att vi fortfarande har honom i vår organisation och att han har valt oss. Vi har ambitiösa mål för framtiden och Henrik är en viktig del av det, säger klubbens vd Patrick Schwarz.


TV: Höjer ett varningens finger för Färjestad i slutspelet

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games