Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Växjö hårt skadedrabbade inför sista omgången

ANNONS

Växjö vann gårdagens möte med Linköping och tog ett ordentligt grepp om seriesegern. 
Men det hela kan bli dyrköpt. Till sista omgången saknas nu sex spelare. 
– Det är som det är. Jag tänker inte så mycket om det, säger Jörgen Jönsson till Smålandsposten. 

En 2–1-vinst för Växjö och en 0–3-förlust för Skellefteå under gårdagen gör att de förstnämnda nu har en ordentlig serieledning. Men det hela kan ha kostat mycket. I matchen mot Linköping klev nämligen både Hugo Gustafsson och Martin Lundberg av och ser nu ut att missa åtminstone den sista omgången, tillsammans med ytterligare fyra spelare. 

– Varken ”Marre” eller ”HG” kommer att spela mot Brynäs. Något mer har jag egentligen inte att säga om det så. Vi har inget bra svar för båda är fortfarande under utredning. Efter helgen är det lättare att veta deras status, säger Lakers huvudtränare Jörgen Jönsson till Smålandsposten.

“Tror inte att det gör så mycket"

Utöver Gustafsson och Lundberg är Dan Sexton och Kalle Kossila fortsatt skadade medan Keegan Lowe och Lukas Bengtsson missar matchen av personliga skäl. Det innebär att juniorerna Oskar Cederqvist och Jakub Stancl kliver in i laget. 

– Det är som det är. Jag tänker inte så mycket om det. Två av killarna är mer hemma och de andra fyra... två av våra forwards som är skadade har vi koll på och två har vi inte helt koll på, det behöver inte betyda att de inte tränar redan på måndag eller för den delen att de gör det. Vi får helt enkelt se vart det tar vägen, säger Jörgen Jönsson och fortsätter:
– Samtidigt är det rätt långt, en vecka kvar till slutspelet och vi har kört ganska länge med samma kedjor. Att vi får stöka runt lite i laget i morgon (läs: torsdag), jag tror inte att det gör så mycket.


TV: Studio Oddset Hockey summerar SHL:s grundserie

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL