Foto: Bildbyrån & C More (Montage)
HockeyAllsvenskan

MoDo kopplar grepp om seriesegern - trots matchstraffet

ANNONS

MoDo var illa ute mot Södertälje efter ytterligare ett matchstraff. 
Men till slut vände seriesuveränerna till 3–2 och koppar därmed hårdare grepp om seriesegern. 
– Det är jätteviktigt. Vi ska göra allt för att vinna på fredag, säger 3–2-målskytten Johan Södergran till C More. 

Mycket stod på spel när MoDo ikväll tog emot Södertälje. Senaste lagen möttes var olyckan framme för SSK:s Linus Videll som dundrade in i sargen i en närkamp med Theodor Niederbach. Därmed var det självklart ett ämne som pratades om inför matchen. Hur skulle Södertälje reagera mot MoDo?

Niederbach själv menade inför att det kunde bli en fördel. 
– Lägger de energi på mig så ska vi väl vara glada. Det känns som att de då inte kommer spela sitt egna spel. Det är klart de kan vara arga och förbannade, sade han till C More. 

I slutändan fick han kanske rätt, men när matchen började såg det inte ut att stämma. Södertälje satte öppningsmålet i den första och även om Theodor Niederbach själv nätade i den andra var det SSK som hade övertaget.

Om något var det hela kanske något som eldade igång MoDo-spelarna för mycket. Senare i den andra perioden började nämligen två spelare bråka framför mål och August Berg tog till otillåtna medel. Backen drog nämligen upp klubban rakt i tänderna på Jacob Dahlström
– Den är rakt i munnen på Dahlström som satt med en gigantisk ispåse på bänken efter den smällen, säger C Mores kommentator Tobias Carlsson.

“Jobbigt läge för MoDo”

Det hela slutade i fem minuter plus matchstraff för Berg som i och med det hela satte sitt lag i en prekär sits. 
– Det här blir ett jobbigt läge för MoDo som ska försvara sig i fem minuter när de har en serieledning på spel. Då kan det ju hända att August Berg missar slutspelsmatcher också, med tanke på att det där mycket väl kan bli en avstängning, säger C Mores Lars Lindberg. 

SSK utnyttjade till slut även överläget och satte 2–1, samtidigt som Björklöven tagit en bekväm ledning och därmed en serieledning - med en poäng mer än MoDo.

För MoDo var matchstraffet det fjärde på kort tid då man två gånger om åkt ut mot Djurgården och då även sist mot Södertälje. Varför det blivit så menar Niederbach att han inte har ett svar på. 
– Det vet jag inte. Jag har inte sett vad som hände här nu, men det är klart att vi inte vill spela PK i fem minuter. Vi måste bättra oss där, säger Niederbach till C More. 

Gav inte upp - vände och vann

Men MoDo gav sig inte så lätt. Med två mål i den andra perioden vände man mötet till en 3–2-ledning och häll sedan ifrån för att ta segern och koppla ett hårdare grepp om seriesegern inför den sista omgången. 
– En serieseger skulle vara viktig. Dels för självförtroendet i hela gruppen och sedan att få fördelarna med oss. Det är jätteviktigt. Vi ska göra allt för att vinna på fredag, säger 3–2-målskytten Johan Södergran till C More. 

Inför den sista omgången står MoDo nu på 106 poäng, medan Björklöven har 104.


TV: Grundseriens tre snyggaste SHL-mål

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL