Malmö vann mot IK Oskarshamn

Malmö ny serieledare efter seger mot Oskarshamn

Malmö slog Oskarshamn med 5-4 (2-2, 0-1, 2-1, 1-0) efter förlängning på hemmaplan och kan nu fira att laget är ny serieledare i J20 Nationell forts herr efter 17 spelade matcher, på samma poäng som Linköping. Linköping har dock en match mindre spelad. Oskarshamn ligger på elfte plats i tabellen.

Adam Sikl stod för Malmös avgörande mål 2.04 in i förlängningen.

Segern var Malmös åttonde på de senaste nio matcherna.

Gästerna Oskarshamn startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 3.3 slog Hampus Johannesson till framspelad av Axel Blom och Adam Petersson.

Malmö kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 3.46 gjorde Adam Sikl mål assisterad av Marcus Molin och Noah Schalin.

Laget tog också ledningen efter 10.34, när Marcus Molin hittade rätt på pass av Adam Sikl.

Oskarshamn kvitterade till 2-2 efter 18.16, när Jacob Schön fick träff på pass av Emil Grimlund och Nace Langus.

Oskarshamn gjorde också 2-3 efter 1.44 i andra perioden när Hampus Johannesson slog till på nytt på pass av Borna Kopac och Emil Grimlund.

1.31 in i tredje perioden nätade Malmös Mats Bakke Olsen framspelad av Daniel Alexander Jencko och Adam Sikl och kvitterade.

12.03 in i perioden slog Adam Petersson till och gav laget ledningen.

Efter 15.00 slog Marcus Molin till återigen på pass av Sebastian Lundman och kvitterade för Malmö.

I förlängningen tog det 2.04 innan Malmö också avgjorde till 5-4. Matchvinnare för hemmalaget blev Adam Sikl, framspelad av Noah Schalin.

Malmös Adam Sikl stod för två mål och två assists och Marcus Molin gjorde två mål och ett målgivande pass.

Det här var Malmös fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Oskarshamns andra uddamålsförlust.

Nästa motstånd för Malmö är Linköping. Lagen möts söndag 12 mars 15.30 i Stångebro Ishall. Oskarshamn tar sig an Linköping borta lördag 11 mars 14.30.