Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Timo Meier blev målskytt i New Jersey-debuten

ANNONS

Timo Meier behövde inte mer än en halv period för att skriva in sig i målprotokollet för New Jersey. Efter förra veckans stjärntrejd fick schweizaren en drömstart på tiden i sin nya klubb genom att bli målskytt i debuten.
– Jag har inte spelat på ett tag, så jag försökte bara hålla det enkelt, säger Meier till AP efter segern mot Arizona.

Inför förra veckans trade deadline var Timo Meier en av stjärnorna vars namn cirkulerat i trejdrykten under en lång tid. Till slut lyckades San Jose och New Jersey enas om en jätteaffär som involverade totalt nio spelare och där bland annat Fabian Zetterlund och Andreas Johnsson ingick i utbytet som Devils tvingades ge upp för att landa schweizaren.

Under natten till måndag, svensk tid, gjorde Timo Meier efterlängtad debut i Devils-tröjan – och debuten blev en lyckad sådan för stjärnan. Devils övertidsbesegrade Arizona med 5–4 på bortaplan och schweizaren blev målskytt redan efter halva den första perioden.

– Jag har inte spelat på ett tag, så jag försökte bara hålla det enkelt, säger Meier till AP.

Boqvist tvåmålsskytt

Meier hade inte spelat sedan den 18 februari efter att ha dragits med skadeproblem under sin sista tid i San Jose. Totalt spelade han drygt 16 minuter i debuten.

– Det är inte lätt att komma tillbaka. Han har gjort en hel träning, så det kommer att ta ett tag. Vi vet vad han kan göra och han är duktig runt målet. Det var en bra debut, säger tränaren Lindy Ruff.

Förutom Meier blev även svenske forwarden Jesper Boqvist tvåmålsskytt för Devils i matchen, då han stod för lagets 2–1- och 4–2-mål i matchen. Matchvinnare för bortalaget blev lagkaptenen Nico Hischier som avgjorde matchen 23 sekunder in i förlängningsspelet.

Arizona Coyotes – New Jersey Devils 4–5 e. sd (1–2, 1–2, 2–0, 0–1)
Arizona: Matias Maccelli (5), Zack Kassian (2), Nick Schmaltz (19), Jack McBain (9).
New Jersey: Jesper Boqvist 2 (7), Timo Meier (32), Damon Severson (5), Nico Hischier (27).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL