Lucas Edmonds.
Foto: Uffe Bodin
AHL

Lucas Edmonds är glödhet i AHL – förlängde poängsviten

ANNONS

Lucas Edmonds är inne i en bra period i AHL just nu. Under sena söndagskvällen förlängde han sin poängsvit till fyra raka matcher efter att 22-åringen blivit tvåmålsskytt för sitt Syracuse Crunch.

Efter årsskiftet har den svenske AHL-forwarden Lucas Edmonds varvat igång sin poängproduktion rejält. Innan nyår hade forwarden producerat fyra poäng (1+3) på 17 matcher. Efter årsskiftet har produktionen ökats till 15 poäng (9+6) på 18 matcher.

Under sena söndagskvällen förlängde Edmonds sin poängsvit till fyra raka matcher efter att han blivit tvåmålsskytt i Syracuses 4–6-förlust mot Utica. Edmonds gav bortalaget en 2–1-ledning halvvägs genom den första perioden innan han i slutskedet av öppningsakten kunde utöka ledningen till 3–1.

Slog rekord förra säsongen

Därefter tog emellertid det roliga slut för bortalaget, som fick se Utica vända och vinna matchen med 6–4. Alexander Holtz stod för ett av Uticas mål i matchen.

Som överårig draftades Lucas Edmonds av Tampa Bay Lightning i tredjerundan i 2022 års NHL-draft efter att han gjort dundersuccé i juniorligan OHL förra säsongen, då han producerade 113 poäng (34+79) på 68 matcher och krossade André Burakovskys rekord (87 poäng) för flest poäng av en svensk spelare i OHL under en och samma säsong.

Har spelat en SHL-match

I juli skrev Edmonds på ett treårigt entry level-kontrakt med Lightning med en lönetaksträff på 861 667 dollar och en AHL-lön på 82 500 dollar per säsong utöver sign on-bonusen på 95 000 dollar (drygt en miljon kronor), enligt CapFriendly.

I Sverige har Edmonds spelat en SHL-match med Växjö samt 32 allsvenska matcher med Karlskrona och Kristianstad.


TV: Zetterlund om trejden till San Jose

Den här artikeln handlar om: