Väsby vann mot Hanvikens SK
Montage
Matchrapport

Tuff match slutade med seger för Väsby mot Hanviken

ANNONS

Det svängde i matchen i HockeyEttan Allettan norra mellan Väsby och Hanviken i Renew Arena. Bortalaget Hanviken hade ledningen i början av tredje perioden, med 2-1, men Väsby vände matchen och vann till slut med 3-2. Dick Axelsson hade en assist på segermålet i debuten för Väsby efter sin comeback.

– Det var inte snyggt idag, men hockey är ingen bedömningsport. Mål räknas och det finns inga fel sätt att vinna på. Vi blir bästa lag i hela Allettan och har gjort en bra serie, tyckte Väsbys tränare Jussi Salo, efter matchen.

Carl Wassenius slog till 8.20 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 3-2-mål.

Segern var Väsbys nionde på de senaste tio matcherna.

Första perioden var jämn. Väsby inledde bäst och tog ledningen genom Nicklas Nousiainen efter 5.43, men Hanviken kvitterade genom Oskar Ståhl. Och Hanviken hann också ta ledningen, genom Theodor Karlunden.

Andra perioden blev mållös.

6.16 in i tredje perioden nätade Väsbys Calle Åsell framspelad av Rasmus Sörgardt och kvitterade.

Efter 8.20 slog Carl Wassenius till på pass av Filip Rydström och Dick Axelsson och avgjorde matchen.

Båda lagen har nu fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, Väsby med 19–10 och Hanviken med 15–9 i målskillnad. Det här var Väsbys femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Hanvikens tredje uddamålsförlust.

Resultaten i sista omgången betyder att Väsby slutar på första plats i tabellen, och Hanviken på fjärde plats.


TV: Fabian Zetterlund om trejden till San Jose

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL