Foto: Bildbyrån
NHL

Jonathan Quick trejdas till Columbus

ANNONS

Supertrejderna i NHL fortsätter. Nu tvingas även Jonathan Quick flytta på  sig. Målvaktslegendaren är en del av en trejd som tar Joonas Korpisalo och Vladislav Gavrikov till Los Angeles. Quick ska enligt uppgifter vara djupt missnöjd med trejden.

Patrick Kane trejdades igår till New York Rangers. Nu står det klart att en annan Conn Smythe Trophy-vinnare och flerfaldig Stanley Cup-mästare tvingas flytta på sig. Enligt samstämmiga uppgifter på onsdagsmorgonen har nämligen Los Angeles Kings lagledning meddelat klubblegendaren Jonathan Quick att han kommer behöva flytta på sig.

Den dubble Stanley Cup-vinnaren ska vara klar för Columbus. I motsatt riktning ska målvakten Joonas Korpisalo, den hett eftertraktade backen Vladislav Gavrikov och ett förstarundeval i draften gå. Det är ännu inte bekräftat exakt hur trejden ser ut.

Jonathan Quick tingades av Los Angeles redan i draften 2005. Tre år senare gjorde han debut. Sedan dess har han, mer eller mindre, varit förstemålvakt fram till den här säsongen. Med något enstaka undantag på vägen. Han har spelat 743 NHL-matcher och 92 slutspelsmatcher i Los Angeles Kings tröja. Nu är 37-åringen på det sista året på det tioårskontrakt som gett honom 5,8 miljoner dollar per säsong. Enligt Daily FaceOffs Frank Seravalli ska faktumet att Quick är arg över trejden vara ett “understatement”.

I motsatt väg går en annan målvakt: Joonas Korpisalo. Los Angeles har haft en bra säsong, trots att man haft ett svagt målvaktsspel. Nu kan finske Korpisalo få kämpa om förstaspaden tillsammans med Pheonix Copley. Han har den här säsongen spelat 28 matcher, och har på dessa en räddningsprocent på 91,3. Även han har utgående kontrakt. Det tredje stora namnet i trejden, Vladislav Gavrikov, har varit en av marknadens mest eftertraktade backar. Precis som Quick och Korpisalo har han utgående kontrakt.

Los Angeles besegrade i natt Winnipeg med 6-5 efter straffar Anze Kopitar gjorde fyra (!) mål för Kings, och Kevin Stenlund blev tvåmålsskytt för Jets. Adrian Kempe avgjorde i straffläggningen.


TV: Se höjdpunkter från matchen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL