Josh Dickinson.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Josh Dickinsons comeback dröjer: "Vill inte ta onödiga risker"

ANNONS

Planen har varit att ha Josh Dickinson tillbaka i MoDo-laget runt månadsskiftet. Comebacken kan dock komma att dröja längre än så.
– Jag vet inte om det är något bakslag egentligen, säger sportchefen Henrik Gradin till Örnsköldsviks Allehanda.

Josh Dickinson kommer inte att åka med MoDo ned till Kristianstad och Tingsryd för veckans matcher, rapporterar Örnsköldsviks Allehanda. MoDo har haft som plan att ha sin stjärnforward redo för spel vid månadsskiftet, men nu står det alltså klart att comebacken dröjer längre än så.

Av allt att döma spelar Dickinson inte någon fler match i grundserien.

– Jag vet inte om det är något bakslag egentligen. Vi var tydliga med att han skulle vara tillbaka till de sista två matcherna i grundserien, men vi får se hur det blir med det, säger sportchefen Henrik Gradin till Örnsköldsviks Allehanda.
– Vi är öppna för att kanske skita i att spela honom de två matcherna, bara för att vara säkra på att han är fullt återställd. Vi har inte tagit något beslut än, men han är inte med på resan söderut i alla fall.

Blev skadad i återkomsten

Dickinson gjorde comeback i januari efter en smäll mot Södertälje i december, men hann bara spela en match innan skadeproblemen var ett faktum igen. Den här gången tänker MoDo inte ta några risker.

– Röntgen visade att det läker som det ska, men eftersom han blev skadad igen förra gången vill vi inte ta några onödiga risker, säger Gradin.

På grund av sina skadebekymmer den här säsongen har Dickinson bara spelat 25 matcher för MoDo den här säsongen. På dessa matcher har han noterats för 26 poäng (12+14) och ligger trots sin stora frånvaro på en sjätteplats i lagets poängliga.


TV: Här når McDavid 50 mål

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL