Foto: Bildbyrån.
NHL

Uppgifter: Klubben vill förlänga med Erik Gustafsson

ANNONS

Annalkande trade deadline och ett utgående kontrakt gör att Washington Capitals väger sina möjligheter med Erik Gustafsson. Svensken har en bra säsong men är på väg ut på den fria marknaden. Nu finns det uppgifter om att klubben jobbar för en förlängning.

Erik Gustafsson gör för tillfället sin bästa insats i NHL sedan sin makalösa säsong 2018/19, då han gjorde 60 poäng. Hitills har han gjort 38 poäng (7+31) över 61 matcher för sitt Washington Capitals. Det är inte någon fråga om huruvida svensken från Nynäshamn presterar.

Ifall Gustafssons prestationer räcker till för att klubben ska vilja behålla honom återstår att se. Kontraktet mellan Gustafsson och Capitals utlöper efter den här säsongen, och backen blir unrestricted free agent (UFA). Det kan dock vara på väg att ändras.

Ryktades vara på väg hem

Enligt TSN-reportern Pierre Lebrun är det en pågående dialog mellan klubben och Gustafsson. Det ligger väl till lags sett till det faktum att ligans transferfönster stängs på fredag. Tidigare har Gustafsson, av den anledningen, pekats ut som en spelare som skulle kunna trejdas.

Backen sades inför den här säsongen överväga att flytta hem till Sverige och kopplades samman med Djurgården. Nu ser alltså en återkomst till svensk hockey ut att dröja ytterligare.


TV: Erik Gustafssons hattrick mot Toronto

Den här artikeln handlar om: