Hudiksvalls HC vann mot Väsby

Stark seger för Hudiksvall i toppmatchen mot Väsby

Det var två topplag som möttes i HockeyEttan Allettan norra på söndagen. Och det slutade med seger för hemmalaget Hudiksvall, som besegrade Väsby med 2-0 (0-0, 1-0, 1-0).

Med en omgång kvar är Hudiksvall på andra plats i tabellen, medan Väsby leder fortfarande serien. Sex poäng skiljer lagen åt.

– Mycket kamp och mycket känslor. En jämn match där Isak var grym i målet, tyckte Hudiksvalls tränare Dennis Hall, efter matchen.

Väsbys tränare Jussi Salo tyckte så här om matchen:

– En jämn hockeymatch med lite slutspelskänsla. Vi skapar tillräckligt mycket målchanser för att kunna vinna, men vi är ineffektiva idag. Vi ska bryta ner matchen och lära oss för nästkommande matcher.

Segern var Hudiksvalls åttonde på de senaste tio matcherna, och femte hemmasegern i rad.

Väsby hade en fin rad med åtta raka matcher utan förlust inför söndagens match.

Första perioden blev mållös.

Det var först 6.02 in i andra perioden som Hudiksvall tog ledningen genom Christoffer Jansson på pass av Alexander Bjurström och Filip Sjöberg.

13.49 in i tredje perioden nätade Hudiksvalls Henrik Olsén på pass av Alexander Popovic och ökade ledningen. 2-0-målet blev matchens sista.

Nästa motstånd för Hudiksvall är Piteå. Väsby tar sig an Hanviken hemma. Båda matcherna spelas onsdag 1 mars 19.00.

TV: Rasmus Dahlin om succésäsongen – “Börjar lära mig”