Nybro vann mot Visby/Roma

Nybro fortsätter att vinna – har nu tre raka segrar

Efter en tuff period har Nybro nu fått igång spelet. På söndagen mötte laget Visby/Roma i Liljas Arena i Allettan Norra herr och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget tre raka segrar. Segerresultatet mot Visby/Roma blev 6-3 (0-1, 4-0, 2-2).

Visby/Romas sportchef André Lundholm:

– Ett par olyckliga minuter i mittenperioden där Nybro får spela både 5-3 och 5-4 ett bra tag vänder matchen. De vinner andra perioden väl stort och där avgörs matchen.

Visby/Roma tog ledningen efter 15.52, genom Elias Lindström på pass av Emil Öhrwall och Linus Lundström.

Nybro vände på dock matchen när laget gjorde fyra raka mål och gick från 0-1 till 4-1 i andra perioden.

Nybro gjorde två mål i tredje perioden och gick från 4-1 till 6-1, målen av Oliver Olsson och Nikolai Skladnichenko. De fem minuterna blev direkt matchavgörande.

Linus Lundström och Emil Öhrwall reducerade förvisso, men närmare än 6-3 kom inte Visby/Roma. Nybro tog därmed en stabil seger.

Noterbart är att Linus Lundström och Emil Öhrwall gjorde ett mål och två assist var för Visby/Roma. Dessutom att Nybros Nybros Juho Liuksiala hade tre assists, Oliver Olsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Anton Brandhammar stod för tre poäng, varav ett mål.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Nybro med 19–17 och Visby/Roma med 14–12 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Nybro på andra plats i tabellen, medan Visby/Roma är på sjätte plats.

I nästa match, onsdag 1 mars 19.00, har Nybro Skövde borta i Billingehov, medan Visby/Roma spelar hemma mot Kalmar.

TV: Gör sitt första NHL-mål i NHL-debuten – som 29-åring