Calle Andersson.
Foto: Marusca Rezzonico/freshfocus/Bildbyrån
Nyhet

Calle Andersson straffas i efterhand – får böta 19 000 kronor

ANNONS

Calle Andersson straffas i efterhand för en knätackling i gårdagens match. 
Han tilldelas ett retroaktivt “game miscounduct” och tvingas böta nästan 19 000 kronor. 

I gårdagens match mellan Lugano och HC Davos så delade svenske Calle Andersson ut en tackling på Marc Wieser. Tacklingen tog på knät och efteråt så fattade schweiziska ligans disciplinnämnd, “player safety” beslut om att straffa Andersson. 

Under söndagen meddelar nämligen National League att Calle Anderssons tilldelas ett retroaktivt “game misconduct” för tacklingen. Han tvingas nu böta 1 700 franc vilket motsvarar nästan 19 000 kronor.

Den 28-årige skåningen är inne på sin sjunde raka säsong i Schweiz och inför årets säsong bytte han och flyttade från SC Bern till Lugano. I sin nya klubb har sedan backen gjort tolv poäng på 36 matcher. I december var Andersson med och spelade SWISS Ice Hockey Games med Tre Kronor. 

Tidigare i sin karriär har Calle Andersson blivit schweizisk mästare två gånger (2017 och 2019) samt cupmästare en gång (2021). Säsongen 2018/19 vann han även backarnas poängliga i Schweiz. 


TV: Gör mål i NHL-debuten – som 29-åring

Den här artikeln handlar om: