Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Jonathan Quick passerar Tom Barrasso – efter nattens seger

ANNONS

Jonathan Quick är den tredje vinstrikaste amerikanske målvakten i NHL:s historia. När Los Angeles i natt besegrade New York Islanders med 3–2 passerade Kings-målvakten legendaren Tom Barrasso på listan.
– Vi höll ut hela kvällen, säger Quick.

Jonathan Quick är en av de bästa amerikanska målvakterna att någonsin spela i NHL. På meritlistan har han två William M. Jennings Trophy, en Conn Smythe Trophy samt två Stanley Cup-titlar med Los Angeles Kings och i natt tog Quick ytterligare ett steg för att cementera sig bland de amerikanska målvaktslegendarerna.

Detta efter att han inkasserade seger 370 i NHL i nattens 3–2-seger mot New York Islanders – och därmed passerade Tom Barrasso på tredjeplatsen över flest antal segrar för en amerikansk målvakt i ligan.

– Vi höll ut hela kvällen. Vi visste hur de skulle spela, summerar Quick matchen för NHL.com.

Quick behöver vinna fem matcher till för att passera tvåan John Vanbiesbrouck och har just nu 21 segrar upp till ettan Ryan Miller (391).

New York Islanders – Los Angeles Kings 2–3 (0–0, 1–3, 1–0)
New York: Noah Dobson (12), Adam Pelech (4).
Los Angeles: Phillip Danault (15), Arthur Kaliyev (11), Gabriel Vilardi (18).

***

En urladdning i den första perioden räckte för att Colorado Avalanche skulle lyckas besegra Central Division-konkurrenten Winnipeg Jets på bortais i natt. Den regerande Stanley Cup-mästaren kunde dra ifrån till en 4–1-ledning i öppningsakten i en match som man till slut vann med 5–1.

Andreas Englund matchades på sju backar i “Avs” och noterades för drygt elva minuters istid i matchen.

Winnipeg Jets – Colorado Avalanche 1–5 (1–4, 0–1, 0–0)
Winnipeg: Mason Appleton (2).
Colorado: Nathan MacKinnon (20), Mikko Rantanen (37), J.T. Compher (12), Bowen Byram (5), Matt Nieto (11).

***

Antti Raanta räddade 32 skott för att säkra sin tredje nolla för säsongen när hans Carolina Hurricanes hemmabesegrade Ottawa Senators med 4–0 under natten till lördag. Den finske målvakten är alltjämt obesegrad på ordinarie matchtid på hemmaplan under den här säsongen och Carolina är ett av NHL:s absolut formstarkaste lag med 14 segrar på sina 16 senaste matcher.

Carolina Hurricanes – Ottawa Senators 4–0 (2–0, 0–0, 2–0)
Carolina: Brent Burns (12), Seth Jarvis (13), Martin Necas (23), Brady Skjei (11).
Ottawa: -

Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL