Marcus Brännman
Bildbyrån
Nyhet

Marcus Brännman klar för collegespel

ANNONS

JVM-målvakten Marcus Brännman väljer collegevägen. Han är klar för spel i Michigan.
– Så fort jag kom till campus kändes det som hemma, säger han.

Marcus Brännman gör sitt första år i USA, efter att ha lämnat Örebro. Han har stått 25 matcher för Dubuque Fighting Saints i den amerikanska juniorligan USHL, och har efter 26 framträdanden en räddningsprocent på 90,7. Han har släppt in 2,9 mål per match.

Nu har Marcus Brännman säkrat upp sin hockeyframtid. Målvakten är klar för spel för ansedda University of Michigan. Det skriver Dubuque Fighting Saints på sin hemsida.

– Så fort jag kom till campus kändes det som hemma. Jag är tacksam till Michigan som ger mig den här möjligheten, säger han.

Kan ersätta annan svensk

Brännman hyllas av klubbens general manager och president, svenske Kalle Larsson.

– Han har förtjänat den här chansen genom sitt hårda arbete. Vi är exalterade för Marcus och hans familjs skull, att han får den här chansen att fortsätta karriären på University of Michigan.

Marcus Brännman var en del av det svenska JVM-laget i vintras, men fick då ingen speltid. I University of Michigan kan han få ersätta en annan tidigare svensk JVM-målvakt: Erik Portillo. Precis som Brännman inledde Portillo i Dubuque Fighting Saints innan han flyttade till University of Michigan. Han har varit en av collegeligans bästa målvakter de senaste åren. Nu väntas han lämna collegevärlden och skriva på ett NHL-kontrakt.

Innan Portillo var Strauss Mann, som sen gjorde succé i Skellefteå, lagets förstemålvakt.


TV: Målen från nattens NHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL