Theodor Niederbach och Mikkel Aagaard.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

MoDo förlänger med Mikkel Aagaard och Theodor Niederbach

ANNONS

MoDo säkrar upp två spelare i två år framöver. 
Både Mikkel Aagaard och Theodor Niederbach skriver nya kontrakt till 2025. 

MoDo Hockey har redan börjat arbetet inför kommande år. 

Under onsdagskvällen meddelar nämligen de allsvenska serieledarna att de skriver nya kontrakt med både Mikkel Aagaard och Theodor Niederbach till 2025. 

Aagaard har varit en av MoDos bästa spelare under tre raka säsonger. Den här har säsongen har han gjort 24 mål och 35 poäng på 44 matcher och ligger därmed på en delad fjärdeplats i skytteligan. Han är även bäst i HockeyAllsvenskan med 21 mål och 32 poäng i spel med lika styrka. 

– Mikkel älskar verkligen att göra mål och han drar med sig gruppen enormt bra på det han gör. Han bidrar med mycket energi – och hans dröm är att gå upp till SHL med MoDo Hockey. Han var tydlig med "jag vill förlänga med två år, för vi ska göra det här", säger MoDos sportchef Henrik Gradin till klubbens hemsida.

Värvas loss efter lånet

Niederbach inledde årets säsong i Rögle men fick knappt spelade och lånades sedan officiellt ut till MoDo för resten av säsongen. Nu står det dock klart att Niederbach värvas loss av MoDo för de två kommande åren. 

– Det är en jättebra signing, en ung kille som har höga ambitioner, Han vill spela i NHL och vara högst upp i näringskedjan, och nu vill han stanna här och utvecklas och få lite lugn och ro i sin hockeykarriär. Han är i gymmet först, han kört hårt och är målmedveten. Kul att få jobba med honom längre fram, säger Gradin.

Theodor Niederbach har gjort sex mål och tolv poäng på 26 matcher sedan han anslöt till MoDo.


TV: Experterna om ryktena kring Erik Karlsson

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL