Kalix vann mot Teg

Kalix ryckte i sista perioden och vann mot Teg

Kalix vann hemma mot Teg i Vårettan norra herr med 4-1. Matchen var helt jämn efter två perioder, 1-1, innan Kalix avgjorde i sista perioden.

– En fartfylld tillstälning med bra målvaktspel. Där första perioden är jämn andra har Teg spelövertag. Efter 4min i tredje gör vi 2-1 och sedan 3-1 4-1 i tom bur. Känns som nyckeln var att vi klarade andra perioden då växte vi under slut skedet av matchen, tyckte Kalix tränare Petter Christoffersson, efter matchen.

Kalix har skapat en skön vinnarkänsla i Part Arena. Segern mot Teg betyder att laget har vunnit sex raka matcher på hemmaplan.

Den första perioden slutade 0–0.

Teg gjorde 0-1 genom André Nordstrand efter 14.54 i andra perioden.

Med 4.10 kvar att spela av perioden kunde Liam Lundberg kvittera till 1-1 för Kalix.

Kalix spelade bra i tredje perioden och gick från 1-1 till 4-1 genom två mål av Wille Åström och ett mål av Sebastian Huczkowski och avgjorde matchen. Det sista målet kom med sex sekunder kvar att spela.

Kalix har tre segrar och två förluster och 21–13 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Teg har fyra vinster och en förlust och 16–13 i målskillnad.

För Kalix gör resultatet att laget nu ligger på andra plats i tabellen, medan Teg är på femte plats.

I nästa match, lördag 25 februari, har Kalix Wings Arlanda hemma i Part Arena 16.00, medan Teg spelar borta mot Örnsköldsvik Hockey 14.00.

TV: McDavids finess får publiken att häpna