Filip Gustavsson hyllas efter ny succématch: “Spelade riktigt bra”

Med 33 nya räddningar blev Filip Gustavsson återigen den avgörande faktorn för Minnesotas seger. Detta i en 2–1-vinst mot LA Kings i natt. 
– Deras målvakt spelade riktigt bra. Ära den som äras bör, säger LA-kaptenen Anze Kopitar till NHL.com. 

Sommarens flytt från Ottawa Senators till Minnesota Wild har blivit precis vad Filip Gustavsson behövde. Svensken har gått från en räddningsprocent på 89,2 till 92,8 med flytten och fortsätter nu att visa att han kan vara en avgörande faktor i segrar. 

Nattens 2–1-vinst mot Los Angeles Kings blev inget undantag. 24-åringen höll tätt hela vägen fram till den sista minuten och stod totalt för 33 räddningar. Det blev ingen nolla då Adrian Kempe hittade Anze Kopitar som reducerade med 21 sekunder kvar av mötet.

Men efter matchen var det tydligt från Kings håll, att Filip Gustavsson var en av matchens hjältar. 
– Vi hade bra med tid i offensiv zon, men vi fick det inte att fungera. Deras målvakt spelade riktigt bra. Vi får ära den som äras bör, säger Kings kapten, Kopitar till NHL.com. 

Minnesota avslutar därmed perioden av sju raka hemmamatcher med tre raka segrar, alla tagna med ett måls marginal. 
– Det började tufft. Vi var utanför wild card-platsen. Vi fick en liten dipp i självförtroendet. Det kändes inte som att studsarna gick vår väg. Vi behövde tvinga fram det. Vi tog uddamålssegrar, och det är vad vi behöver för att få tillbaka det, säger Gustavsson 

Minnesota Wild – LA Kings 2–1 (0–0, 1–0, 1–1)
Minnesota: Ryan Hartman x2.
LA: Anze Kopitar.

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: