Per Gustafsson och Eric Martinsson.
Foto: Bildbyrån
SHL

Eric Martinsson petades av HV71 – fick ingen förklaring

ANNONS

Eric Martinsson saknades i HV71:s trupp mot Växjö under tisdagskvällen. 
Anledningen var att han petades av tränarna. 
– De har inte sagt ett ord, säger Martinsson till JP/Jnytt.

HV71 är inblandade i en stenhård kamp med Brynäs för att undvika kvalspel. De åkte då på ett bakslag under tisdagskvällen när de åkte ner till Växjö och förlorade med 3-0 mot Smålandsrivalen. 

Någon som dock inte var med och spelade i matchen var Eric Martinsson. Backen hämtades in som en prestigevärvning för HV inför säsongen men har sedan haft det tufft under vintern. 

När han under onsdagen får frågan av JP/Jnytt varför han inte spelade i går svarar han “fråga tränarna”. 

Anledningen bakom ska vara att han petades. 

– De har inte sagt ett ord, säger Martinsson till tidningen.

“Inte tillfreds med en enda match”

Han är dock medveten om att han har haft en tyngre säsong än förväntat. När han spelade i HV71 säsongen 2020/21 gjorde han 37 poäng på 51 matcher och kom tvåa i backarnas poängliga. Den här säsongen har det dock bara blivit tolv poäng på 44 matcher för Martinsson. 

– Det är väl egentligen inte en enda match jag är tillfreds med. Men har man en lång karriär kan det vara så. Det kan finnas, när man blickar tillbaka, alltid någon säsong som är sämre och förhoppningsvis är detta första och sista för mig när det gäller den biten, säger han.  

“Brustit i kommunikationen”

Enligt HV71:s backtränare Per Gustafsson så lämnades Eric Martinsson utanför truppen av konkurrensskäl. 

– Det kanske har brustit i kommunikationen mellan oss. Men jag ska ta ett snack med Eric idag och prata med honom, säger Gustafsson till JP/Jnytt

HV71 möter Örebro hemma i Jönköping under torsdagen och det återstår att se om Eric Martinsson återtar sin plats på blålinjen eller får fortsätta på läktaren.


TV: "Nubben" om varför det vänt för HV71

Den här artikeln handlar om: