William Eklund.
Foto: Bildbyrån
AHL

William Eklund gör AHL-succé – bjöd på poängshow i natt

ANNONS

William Eklund hade en trevande start på AHL-säsongen, men nu har “Lill-Fimpen” kommit till sin rätt i San Jose Barracuda. I natt stod 20-åringen för fyra poäng i AHL-klubbens seger mot Abbotsford.

William Eklund är en av AHL:s allra hetaste svenskar för tillfället. 

När San Jose Barracuda under sena måndagskvällen gästade Abbotsford Canucks så förlängde “Lill-Fimpen” sin poängsvit till fyra raka matcher genom att göra fyra poäng i Barracudas 7–2-seger.

Eklund inledde matchen med att göra både 1–0 och 2–0 för San Jose innan han sedan fanns med i förarbetet till Kyle Criscuolos 3–0-mål i den första perioden samt Daniil Gushchins 7–2-mål i den tredje perioden. Aldrig tidigare har Eklund gjort fyra poäng i en och samma match på seniornivå, varken sedan flytten till Nordamerika eller i SHL med Djurgården.

Den 20-årige forwarden har nu producerat 41 poäng (17+24) på 50 matcher i AHL med Barracuda, varav han producerat 18 poäng (8+10) på de 15 senaste matcherna. Med sin poängnotering ligger Eklund på en tredjeplats i svenskarnas poängliga i farmarligan den här säsongen, bara slagen av Jesper Frödén (47 poäng på 44 matcher) och Alexander Nylander (43 poäng på 48 matcher).

Linus Karlsson noterades för en assist i matchen för Abbotsford, medan Nils Höglander lämnade isen poänglös.


TV: Abbott: "Därför värvade vi Simon Hjalmarsson"

Den här artikeln handlar om: