Mats Grauers.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

"Vi är oroliga för att Frölunda inte skulle överleva"

ANNONS

Enligt Göteborgs-Posten finns planer på att riva Scandinavium och bygga en ny arena på samma tomt. Det skulle kunna få förödande konsekvenser för Frölunda, menar ordföranden Mats Grauers.
– Vi är oroliga för att Frölunda inte skulle överleva, säger han till tidningen.

Arenafrågan har varit en het fråga inom lokalpolitiken i Göteborg de senaste åren. För ett par år sedan beslöt sig politikerna för att undersöka tre alternativ för Scandinaviums framtid, där de olika alternativen innefattade att bygga en ny arena där Valhallabadet ligger, att renovera Scandinavium till dagens standard eller att bygga en helt ny arena där Scandinavium ligger i dag.

Den 8 mars ska frågan upp på kommunstyrelsens bord, men enligt Göteborgs-Posten har tjänstemännen som utrett frågan redan nu kommit fram till att det sistnämnda alternativet, att riva Scandinavium och bygga en helt nya arena på samma tomt, är det bästa alternativet. 

“Risken är att de aldrig kommer tillbaka”

Enligt Frölundas ordförande Mats Grauers skulle ett sådant besluta kunna knäcka klubben.

– Frölundaborg har 2 300 sittplatser, Scandinavium 12 000. Vi kommer att tappa våra partners, för de accepterar inte den standard Frölundaborg kan erbjuda och risken är att de aldrig kommer tillbaka. Så vi är oroliga för att Frölunda inte skulle överleva, säger Grauers till Göteborgs-Posten.

"Kommer att vara förödande"

Enligt den rapport som tagits fram skulle ett nybygge innebära att Frölunda skulle stå utan hemmaarena i två till tre säsonger, men Grauers tror i sin tur att det snarare skulle röra sig om fem år utan “en vettig hemmaarena”. Utöver Frölunda så drabbas också andra evenemang som vanligtvis hålls i arenan, evenemang som Frölunda ofta hjälper till att arrangera.

– Allt det läggs i en frysbox och så tror man att det ska gå att återstarta efter fem år. Vi tror att det här kommer att vara förödande, säger Grauers.


TV: Erik Karlssons märkliga mål


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL