Hannes Hellberg får göra SHL-debut: “Har förtjänat det”

Patrik Zackrisson missar kvällens match mot Oskarshamn på grund av en skada. Då får J20-seriens skyttekung Hannes Hellberg göra SHL-debut för Leksand.
– Han har förtjänat det, säger tränaren Björn Hellkvist till Falu-Kuriren.

Sedan tidigare dras Carter Ashton med skadeproblem, samtidigt som lagkaptenen Patrik Zackrisson utgick med en skada mot Brynäs i helgen och inte kommer till spel i kvällens möte med tabellsjuan Oskarshamn.

Då får forwardstalangen Hannes Hellberg chansen att göra debut i SHL.

– Han har varit jätteduktig i juniorlaget och dessutom gjort en fantastisk turnering med landslaget. Det är inte lätt att välja, men Felix (Unger Sörum) har fått vara med och visa upp sig, och nu är det Hannes tur. Han har förtjänat det också, säger Leksands tränare Björn Hellkvist till Falu-Kuriren.

Har slagit rekord i J20-laget

18-årige Hellberg har öst in mål i Leksands J20-lag den här säsongen och toppar J20 Nationells totala skytteliga med sina 30 mål på 36 matcher den här säsongen. Totalt har Hellberg, som anslöt till Leksand sommaren 2020 från IFK Täby, producerat 51 poäng i J20-laget denna säsong.

Hellbergs 30 mål i J20-laget är enligt EliteProspects rekord i Leksandssammanhang, då ingen spelare inför säsongen hade gjort fler än vad Isac Skedung (28 mål) gjorde säsongen 2015/16. 

Hellberg fick göra sin debut i juniorlandslagssammanhang tidigare den här månaden, då han fanns med i Magnus Hävelids U19-trupp som spelade fyrnationsturnering i Ängelholm. På de fyra matcherna han spelade med U19-landslaget noterades Hellberg för sju poäng (0+7)


TV: “Nubben” om varför det vänt för HV71

 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: