Lucas Edmonds.
Foto: Uffe Bodin & Twitter (Syracuse Crunch)
AHL

Lucas Edmonds succé - karriärens första hattrick

ANNONS

Svensk-kanadensaren Lucas Edmonds tar stormsteg framåt i sin karriär. 
I nattens 8–5-vinst slog 22-åringen till med karriärens första hattrick. 

Det blev fjärde gången gillt för Lucas Edmonds i somras, då han till slut, på det fjärde försöket valdes i NHL-draften. Nu fortsätter den 22-årige svensk-kanadensaren att nå nya höjder. 

22-åringen som så sent som 2020/21 spelade i HockeyAllsvenskan och HockeyEttan, klev inatt ut i AHL och stänkte in ett hattrick, det första i proffskarriären. 

Inför nattens match mellan Tampa Bay Lightnings farmarlag, Syracuse Crunch och Utica Comets, hade Lucas Edmonds åtta poäng på 28 matcher. När han klev av isen var han den stora hjälten. 

Det första målet kom i mitten av den andra perioden efter att Edmonds fått stå och sikta in sig helt ensam i slottet. Det andra målet var en retur efter en fin framåkning av en lagkamrat, och den sista fullträffen även den på en retur, men från eget skott.

Ryfors fortsätter producera

Det tredje målet var även 8–4-målet i matchen i vad som blev en rejäl överkörning. En överkörning där även en annan svensk var högst inblandad. 

Simon Ryfors, som gör sin andra säsong i Nordamerika sedan flytten från Rögle har redan överträffat sin poängnotering från i fjol och stod även han för flera mål i natt. Det blev däremot inget hattrick för 25-åringen, men två viktiga mål får ses som en framgångsrik dag på jobbet. 

Edmonds flyttade till Sverige som 14-åring och debuterade på A-lagsnivå i Karlskrona 2018/19, då i HockeyAllsvenskan. Efter det blev det en flytt till Växjö och en SHL-debut. Efter en återkomst till Nordamerika slog han därefter igenom ordentligt i fjol. Totalt blev det 113 poäng på 68 matcher i OHL.


TV: Lucas Edmonds draftad av Tampa Bay Lightning

Den här artikeln handlar om: